V Kranju nove nadstrešnice in kolesarnice na avtobusnih postajah

»Osnovni namen projekta je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in uporabniku olajšati izkušnjo z mestnim potniškim prometom.«

Objavljeno
27. maj 2019 18.14
Posodobljeno
27. maj 2019 18.22
Novi nadstreški so postavljeni na petih lokacijah. FOTO: Mestna občina Kranj
Kranj – Mestna občina Kranj je v okviru projekta Avtobusne nadstrešnice in kolesarnice na avtobusnih postajah postavila novo urbano opremo na osmih lokacijah v občini, s čimer spodbuja kombinirano mobilnost. Nove kolesarnice so postavljene na Laborah v smeri Ljubljane, pri cerkvi na Drulovki v smeri Kranja in pri OŠ Staneta Žagarja v smeri Hrastja, nadstreški oziroma čakalnice pa na Gorenji Savi v obe smeri, pri Delavskem mostu v Stražišču, pri trgovini na Drulovki v smeri Medvod, pri Tonaču v Čirčah v smeri Hrastja in na glavni avtobusni postaji v Kranju na peronih 1 in 10. Na vseh lokacijah so na pločniku urejene tudi taktilne oznake za slepe in slabovidne ter na novo zasajeno po eno drevo.


Skupna vrednost del skoraj 170.000 €


»Osnovni namen projekta je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in uporabniku olajšati izkušnjo z mestnim potniškim prometom, ki se ga bo – prepričan sem – odslej posluževalo več ljudi. Kolesarjem zdaj omogočamo lažjo kombinacijo vožnje s kolesom in javnega prevoza, predvsem pa zagotavljamo boljšo povezanost in dostopnost do javnega prometa tako neposredni okolici avtobusnih postaj kot tudi mestnemu zaledju,« je pojasnil župan Matjaž Rakovec. Skupna vrednost del je slabih 170.000 evrov, predvidena vrednost nepovratnih sredstev Kohezijskega sklada pa znaša 115.000 evrov. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Kohezijskega sklada in država.