Visoška kronika pred Tavčarjev dvorec privabila več kot 800 gledalcev

Nova Kavarna Visoko skrbi, da dvorec ne bo več živ in živahen zgolj ob poletni turistični sezoni.

Objavljeno
24. junij 2019 17.33
Posodobljeno
24. junij 2019 20.57
Gostovanje SNG Drame je privabilo več kot 800 gledalcev. FOTO: Jana Jocif
Gorenja vas-Poljane – Že več kot mesec dni je odprt Tavčarjev dvorec na Visokem, ki obiskovalcem ponuja ogled razstave Kalanove rodbine, Visoško črno kuhinjo, zbirko Ivana in Franje Tavčar in razstavo stavbne dediščine domačije na Visokem.

image
K navdušujoči uprizoritvi je prispeval tudi čudovit ambient. FOTO: Jana Jocif


Kavarna odprta vsak dan


Novost, ki zagotavlja, da vrata dvorca ne bodo več odprta zgolj ob poletni turistični sezoni kot doslej, pa je tudi Kavarna Visoko, ki gostom v prijetnem okolju postreže s kavo in torticami. Kavarna je odprta vsak dan (tudi ob nedeljah in praznikih) od 9. ure do večera.

image
Dvorec Visoko je spet živ. FOTO: Jana Jocif


Bogat sklop tematskih dogodkov


V sklopu praznovanja stoletnice Tavčarjeve Visoške kronike pa so v Občini Gorenja vas-Poljane pripravili tudi bogat sklop tematskih dogodkov, eden od vrhuncev pa je bilo zagotovo gostovanje ljubljanskega gledališča SNG Drama.

image
Igralci SNG Drame so si prislužili gromek aplavz. FOTO: Jana Jocif


Izjemen obisk


Uprizoritev Visoške kronike na prostem pred Tavčarjevim dvorcem je kljub negotovim in neugodnim vremenskim razmeram privabila več kot 800 obiskovalcev z različnih koncev Slovenije, ki jih je prireditev v organizaciji KD dr. Ivan Tavčar Poljane navdušila, pri tem je imel seveda velik vpliv tudi čudovit ambient.