Za približno uro se je ustavila gondola na Krvavcu

Po naših neuradnih podatkih je bilo v gondoli med izpadom električne energije ujetih približno 40 ljudi. 
Fotografija: Po naših neuradnih podatkih je bilo v gondoli med izpadom električne energije ujetih približno 40 ljudi. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Po naših neuradnih podatkih je bilo v gondoli med izpadom električne energije ujetih približno 40 ljudi. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Krvavec – Danes se je zaradi izpada električne energije v Cerkljah na Gorenjskem in Britofu ter okolici za krajši čas ustavila gondola na smučišče na Krvavcu.

Kot so za Delo povedali predstavniki smučišča, so smučarji ostali v gondoli ujeti približno eno uro, potem pa so na Krvavcu zagnali svoj agregat in tako znova pognali naprave. Predstavniki smučišča so še dodali, da imajo po zakonu triurni časovni okvir, da iz gondole rešijo smučarje. 

Po naših neuradnih podatkih je bilo v gondoli v času izpada električne energije ujetih približno 40 ljudi. 

Delavci Elektro Gorenjska so se lotili sanacije napake, opravljen pa je bil tudi preklop na napajanje z elektriko iz druge strani, saj je Krvavec lahko napajan tako s strani Ambroža kot s strani Kokre. S pomočjo rezervnega napajanja so lahko zagnali sedežnice, tako da smučarjem na njih ni bilo treba čakati.

Vzrok za izpad električne energije v delu Gorenjske še ni znan. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Vzrok za izpad električne energije v delu Gorenjske še ni znan. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Smučarji niso bili v nevarnosti


Nekoliko pa se je zapletlo pri krožno-kabinski žičnice, kjer so za zagon potrebovali več časa, saj so morali narediti preklop na polkrožno vrtenje. V roku ene ure pa so vse kabine spravili v spodnjo in zgornjo garažo ter tako vse potnike na spodnjo oziroma zgornjo postajo smučarskega centra, poroča STA.

Kot je pojasnila vodja marketinga Rekreacijsko turističnega centra Krvavec Špela Janša, so imeli srečo v nesreči, da je bilo na krožno-kabinski žičnici zaradi ure dogodka malo ljudi. Prav tako velja, da ti niso bili v nobeni nevarnosti, saj veter ni pihal, pa tudi nobenih drugih težav ni bilo. So pa morali približno eno uro počakati na žičnici v kabinah.

Iz Elektra Gorenjska so sporočili, da je danes ob 12.30 prišlo do kratkotrajnega 10-minutnega izpada električne energije na kablovodu na distribucijskem omrežju Elektra Gorenjska na področju Visokega, ki oskrbuje z elektriko področje Cerkelj in Krvavca.

​»Daljši izpad elektrike na smučišču Krvavec je bil potem posledica težav pri končnem odjemalcu in ne težav na omrežju,« so poudarili na Elektru Gorenjska in dodali, da so, takoj, ko so na pomoč prišli zaposleni iz Elektra Gorenjska in vklopili nizkonapetostna stikala, kabinsko žičnico lahko zagnali.

Komentarji: