Korošci dobili loto milijonarja

Prvo sedmico letos je srečnež vplačal na Ravnah na Koroškem.
Fotografija: Prodajalka Marjana Galun v pričakovanju novega milijonarja FOTO: Mateja Kotnik 
Odpri galerijo
Prodajalka Marjana Galun v pričakovanju novega milijonarja FOTO: Mateja Kotnik 

Ravne na Koroškem – Na prodajnem mestu Loterije Slovenija na Prežihovi ulici 24 na Ravnah na Koroškem je nekdo vplačal sedmico, ki mu bo po plačilu 15-odstotnega davka prinesla dobitek v višini 3.913.203,34 milijona evrov.

»Upam, da je Ravenčan, a lahko je tudi od drugod. Kdo ve,« je povedala prodajalka Marjana Galun. Prepričana je, da je velika možnost, da srečnež sploh še ne ve za dobitek, saj večina strank žrebanja sploh ne gleda, o morebitnih dobitkih pa se pozanimajo kar na okencu. Na vprašanje, kaj bo storila, če bo ugotovila, da ima pred seboj dobitni listič, a s srečnežem v poslovalnici ne bo sama, odgovarja: »Prosila ga bom, naj stopi na stran in malo počaka.«

V sedmih letih, odkar je zaposlena na Loteriji, še ni nihče vplačal sedmice. »Imeli smo petke, tudi kakšno šestko,« pove sogovornica, ki stiska pesti, da je sedmico vplačal nekdo, ki denar resnično potrebuje.

Tu je srečnež vplačal dobitno kombinacijo. FOTO: Mateja Kotnik
Tu je srečnež vplačal dobitno kombinacijo. FOTO: Mateja Kotnik


Občina, v kateri loto milijonar prebiva, bo bogatejša za 690.000 evrov. Na Loteriji Slovenije so pojasnili, da lahko novi milijonar dobitek prevzame do 15. novembra letos.

Poleg sedmice je bil na Petrolovi bencinski črpalki v Hočah vplačan tudi dobitek 6 + 1. Igralec bo po plačilu davka prejel 12.202,45 evra.

Komentarji: