Do nedelje bo zaprto križišče Parmove in Samove ulice

Mestni avtobusi na linijah 14 in 22 bodo vozili po spremenjeni trasi.

Objavljeno
05. september 2019 15.37
Posodobljeno
05. september 2019 16.20
Zapora križišča bo trajala do 8. septembra. FOTO: MOL
A. I.
A. I.
Zaradi rekonstrukcije ceste bo od jutri do predvidoma nedelje, od 6. do 8. septembra, za ves promet zaprto križišče Parmove in Samove ulice.

Obvoz bo urejen po Dunajski in Celovški cesti, so sporočili z Mestne občine Ljubljana. Mestni avtobusi na linijah 14 in 22 bodo vozili po spremenjeni trasi.

Obnova Parmove ulice je stekla v začetku julija. V okviru rekonstrukcije mestne prometnice, ki jo je zob časa že pošteno načel, delavci temeljito obnavljajo tudi komunalno infrastrukturo. Projekt bo potekal v več etapah, trenutno je v fazi obnova od križišča s Samovo in Drenikovo ulico do ulice Bežigrad.

Vrednost del je ocenjena na nekaj manj kot 3,6 milijona evrov brez DDV, od tega bo večino prispevala občina, skoraj 380.000 evrov je sofinanciranja (85 odstotkov iz kohezijskih sredstev in 15 odstotkov iz državnega proračuna), predvideni prispevek Energetike Ljubljana je 308.000 evrov, predvideni delež družbe VO-KA Snaga pa 365.000 evrov, poroča STA.

Dela izvaja krška družba Kostak, rok dokončanja prenove ulice, ki vodi izza Bežigrada v center mesta, pa je 360 koledarskih dni od sklenitve pogodbe. Ko bo končana Parmova ulica, sledi obnova prav tako prometno zelo obremenjene ulice Bežigrad, ki pelje do Dunajske ceste.

Vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na njihovem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljuba iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije messenger.