Hotel Union bodo prenovili in preimenovali

Znameniti hotel v strogem središču prestolnice bo dobil tudi novo celostno grafično podobo. Novega imena pa še ne razkrivajo. 
Fotografija: Predvidoma novembra bodo prenovili Grand hotel Union Business in spremenili njegovo celostno grafično podobo. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Predvidoma novembra bodo prenovili Grand hotel Union Business in spremenili njegovo celostno grafično podobo. FOTO: Marko Feist

Nedavni izbruh požara na ostrešju hotela Union, ki je po prvih ocenah povzročil večjo gmotno škodo, vodilnim v družbi ni preprečil načrtov o celostni prenovi. »V požaru je bilo poškodovanih pet hotelskih sob, končne ocene o škodi še nimamo,« pravijo v družbi. Kljub temu bodo novembra začeli prenavljati tako hotel Union kot tudi hotel Lev.

Pred dvema tednoma je zagorelo ostrešje Grand hotela Union Business, požar pa je bil tako zahteven, da ga je več ur gasilo kar 75 gasilcev. Uradnih informacij o tem, zakaj je zagorelo, še ni, saj kriminalistična preiskava še ni končana. »Takoj po odhodu intervencijskih enot ljubljanske gasilske brigade je hotel začel normalno obratovati. Izjema je le pet hotelskih sob, ki so bile zaradi udara vode in pene pri gašenju požara delno poškodovane, načrt za njihovo prenovo že poteka. Končna ocena gmotne škode še ni opravljena,« so odgovorili v Union hotelih. Neuradno smo še izvedeli, da je požar skoraj prekrižal načrtovano prenovo hotela.


Milijonska investicija že novembra


»Pod okriljem skupine Union hoteli so štirje hoteli v središču Ljubljane. Prenove in posodobitve hotelskih sob so del vsakdana, naša trenutna pozornost pa je usmerjena v popravilo petih hotelskih sob in ostrešja Grand hotela Union Business. Pri tem gre za celostno prenovo omenjenega hotela in tudi drugih hotelov v skupini,« uradno odgovarjajo v družbi. Na konkretno vprašanje, kaj bodo torej prenavljali, niso odgovorili, po naših informacijah pa bodo v Grand hotelu Union Business novembra začeli prenavljati hodnike, zamenjali naj bi tudi dvigala. Hotel Union ima namreč tri dele: Grand hotel Union, ki je bil zgrajen leta 1905, prizidek k hotelu so zgradili leta 1969, osem let kasneje pa še Grand hotel Business.

»Ker prenovo Business hotela še pripravljamo, podrobnosti še ne moremo razkriti. Hotel je bil nazadnje prenovljen leta 2010, za prenovo bomo predvidoma namenili milijon evrov,« je pojasnil Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor Union hotelov. V kratkem ga bodo tudi preimenovali, dobil pa bo tudi novo celostno grafično podobo. »Ker smo v fazi registracije blagovne znamke, imena hotela ne moremo razkriti,« je še povedal Rigelnik.


Kmalu še ena prenova v Levu


V strateškem načrtu skupine Union hoteli so, kot smo razkrili v Delu, predvideli med 20 in 25 milijonov evrov investicij v prenovo obstoječih kapacitet v prihodnjih nekaj letih. V hotelu Lev so že aprila prenovili 22 hotelskih sob in s tem bistveno nadgradili ponudbo sob. Celotna investicija v prenovo je znašala več kot milijon evrov, dodatni milijon evrov pa bodo namenili v njegovo dodatno posodobitev. Tako bodo predvidoma novembra prenovili hotelske sobe in javni dela hotela.

Sicer pa je Rigelnik v lanskem letnem poročilu o poslovanju hotelov Union zapisal, da je njihova naslednja investicija tudi celovita prenova Hotela Central, ki se bo začela letos jeseni. »Ta prenova bo hotel preoblikovala v moderen »life-style« hotel za mlade in mlade po srcu, s katerim bomo konkurirali na trgu nižje kategorizacije,« je še zapisal Rigelnik.


Lani z milijonskimi dobički


Skupina Hoteli Union, ki zaposluje 320 ljudi, je lani ustvarila 22,6 milijona evrov prihodkov od prodaje in 2,8 milijona evrov dobička, družba Union hoteli z 281 zaposlenimi pa je 20,9 milijona evrov prihodkov in 2,7 milijona čistega dobička. V primerjavi z letom prej so bili lanski prihodki Union hotelov višji za 19 odstotkov, celotne skupine pa za 18,2 odstotka. Tudi dobiček so lani v primerjavi z letom 2016 krepko povečali, saj se je družbi Union hoteli dobiček povečal za 16,6 odstotka, skupini pa za 16,5 odstotka. Pod okrilje Union hotelov spadata Grand hotel Union in Grand hotel Union Business ter hotela Lev in Central. Lani marca je skupina prevzela Modno hišo, ki so jo spomladi oddali v najem in jo preoblikovali v največji fitnes v državi. V najem so lani oddali tudi restavracijo Atelje.

Komentarji: