Kmalu vina in suho meso z gradu Bogenšperk

Del grajske kleti v grobnici Wagen so Mesnine Bajec preuredile v zorilnico suhomesnih izdelkov.

Objavljeno
28. november 2019 07.00
Posodobljeno
28. november 2019 07.00
V začetku leta bo znano, kako so zorele salame in klobase v grajski kleti. FOTO: Bojan Rajšek/Delo
Bogenšperk – Da bi obogatili turistično ponudbo v Valvasorjevem gradu na Bogenšperku, so se njegovi upravljavci odločili za zorenje suhomesnih izdelkov v delu praznih kletnih prostorov. Izvedbo projekta so zaupali lokalnemu predelovalcu mesa, družini Bajec, ki v nekdanji grobnici graščakov Wagen že pridno sušijo klobase in salame, med mesninami pa se je znašel tudi pršut.V kletnih prostorih gradu, prav pod grajsko kapelo, je bil doslej prazen obokan prostor, za katerega se je uveljavilo ime »grobnica«. O njej je malo znanega, saj tudi vodstvo javnega zavoda Bogenšperk o tem malce skrivnostnem prostoru nima podatkov, da bi bil ...
Celoten članek lahko preberete po ogledu videa.

Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka.

 
Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh vsebin. Naročite se lahko tukaj.