Po intervenciji zaradi zrušene stavbe je promet na Karlovški že sproščen

Na Gornjem trgu 30 v starem delu mesta se je zrušil del zapuščene stavbe. Na terenu so bili policisti in gasilci, ki so zavarovali območje. Po sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan
Fotografija: Poruššena stavba na Gornjem trgu 30 v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Poruššena stavba na Gornjem trgu 30 v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Nekaj po 14. uri je bila policija obveščena, da se je na Gornjem trgu 30 v starem delu Ljubljane zrušil del zapuščene stavbe. Po prvih informacijah na srečo nihče ni bil poškodovan. Na terenu so bili policisti in gasilci, ki so zavarovali območje. V času intervencije je bil delno oviran promet na Karlovški cesti, ki je že sproščen. Po sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan, so sporočili s policije.

FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo


FOTO: Blaž Samec/Delo
FOTO: Blaž Samec/Delo


»Interventne službe policije in gasilcev že preiskujejo, kaj se je pravzaprav zgodilo v tem delu Ljubljane, del Karlovške ceste pa so zaradi intervencije zaprli,« je popoldan pojasnila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica PU Ljubljana. Intervencijske službe so ruševine pregledale z reševalnimi psi zaradi možnosti zasutih oseb, so pojasnili na policiji. Po do sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan, zaradi zrušitve pa je nastala materialna škoda še na sosednjem objektu.

Poruššena stavba na Gornjem trgu 30 v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec/Delo
Poruššena stavba na Gornjem trgu 30 v Ljubljani. FOTO: Blaž Samec/Delo
Na vprašanje, kaj se je pravzaprav zgodilo je odgovorila, da gre za zapuščeno stavbo na Gornjem trgu 30. »Zrušil se je del zidu v bližini gostilne. Po prvih podatkih vozila niso bila poškodovana,« je dodala Pučkova.

Robert Okorn iz ljubljanske Gasilske brigade je tedaj že potrdil, da so na kraj prispeli trije vodniki službenih psov, ki pregledujejo ali so med ruševinami morda tudi poškodovani. »Gre za preventivni pregled ruševin, zelo verjetno pa je, da v stavbi ni bilo nikogar. Gre namreč za zapuščeno stavbo, psi pa bodo prizorišče pregledali preventivno, če bi našli kakšna znamenja, ki bi jih motila,«je še dejal Okorn.       

Na kraju nesreče so bile tudi druge inšpekcijske službe, ki izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. Policisti še opravljajo ogled in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s policije.

Komentarji: