Na Vič po parkirne dovolilnice

Če je prostor, je parkiranje za stanovalce časovno neomejeno

Objavljeno
05. marec 2019 10.00
Posodobljeno
05. marec 2019 11.02
Parkirne dovolilnice omogočajo stanovalcem brezplačno parkiranje, a ne zagotavljajo prostega parkirnega mesta. FOTO: Blažž Samec/Delo
A. S.
A. S.
Od začetka meseca je dvig letne parkirne dovolilnice možen samo na Viču, v pritličju stavbe nekdanje občine na Trgu Mladinskih delovnih brigad (MDB) 7 v sobi 6, in to v času uradnih ur ob ponedeljkih, sredah in petkih med 8. in 12. uro ter ob ponedeljkih med 13. in 15. uro in ob sredah med 13. in 16. uro. Plačilo je možno izključno s plačilnimi karticami.

Parkirne dovolilnice omogočajo stanovalcem časovno neomejeno parkiranje na javnih površinah, ki so za to določene, ne zagotavljajo pa prostega parkirnega mesta. V coni 1 so do dovolilnic upravičeni samo stanovalci s stalnim bivališčem na območju cone, v conah 2 in 3 pa tudi stanovalci z začasnim prebivališčem na območju omenjenih dveh con. Za pridobitev dovolilnice morajo meščanke in meščani predložiti veljavno prometno dovoljenje, osebni dokument, številko stanovanja, davčno številko, začasni prebivalci pa tudi veljavno potrdilo o začasnem prebivališču.

V coni 1 je treba za letno dovolilnico za en avto odšteti sto evrov, v drugi coni stane prva dovolilnica sto evrov in druga 200 evrov, v tretji coni pa je cena prve dovolilnice 60 evrov, druge 120 in tretje 180 evrov. Upravna taksa ob izdaji dovolilnice je 4,50 evra in jo je treba plačati tudi v primeru menjave vozila med koledarskim letom, ko so meščanke in meščani že pridobili letno dovolilnico. Menjava dovolilnice oziroma vračilo stare in izdaja nove z novo registrsko označbo vozila je ob upoštevanju izpolnjevanja pogojev za pridobitev parkirne dovolilnice brezplačna.