Na zaprti Vodnikovi gradbišče popoldne sameva

Preurejanje ceste s kolesarsko stezo in pločnikom bo zaključeno do jesenskih počitnic.
Fotografija: Asfaltiranje Vodnikove. FOTO: Aleš Stergar/Delo
Odpri galerijo
Asfaltiranje Vodnikove. FOTO: Aleš Stergar/Delo

Vodnikova cesta je od priključka ulice Na Jami do križišča s Šišensko od srede, 16. oktobra, pa do predvidoma nedelje, 20. oktobra, zaprta za ves promet. MOL je medije in z njimi javnost o zapori obvestil v sredo ob 16.05, ko je bila cesta že zaprta in ko je na obeh koncih zapore že nastal prometni kaos. Tudi zato, ker so bile oznake za zaporo na Celovški in Drenikovi minimalistične in v nastali koloni praktično nevidne. Gradbišče je med tem že opustelo. Vsaj vozniki mestnega prometa so bili o obvozu linije 7 (in 7L) po Celovški in Šišenski pravočasno obveščeni.

Tudi v četrtek popoldne, ko je sonce še veselo osvetljevalo Vodnikovo, vsekakor bolj kot v petek zjutraj, na gradbišču ni bilo delavcev. Pač pa kup osebnih vozil, katerih voznice in vozniki so, upravičeno ali ne, iskali dostop do hiš ali pa samo obvoz mimo zatrpanih obvoznih ulic, tudi po Derčevi, mimo šišenskega zdravstvenega doma.

Priprava Vodnikove za asfaltiranje. FOTO: Aleš Stergar/Delo
Priprava Vodnikove za asfaltiranje. FOTO: Aleš Stergar/Delo


Kakorkoli. V petek dopoldne je bilo na gradbišču živo: odstranjevali so se še zadnji deli vrhnje plasti starega asfalta, v prahu se je pometala podlaga za nov asfalt, pripravljalo se je kanalizacijske, vodovodne in druge jaške za novo asfaltiranje, dokončevala se je gradnja pločnika na zahodni strani ceste. Pred Vodnikovo domačijo so bile plošče, s katerimi bodo tlakovali del pločnika, ne pa samega vozišča, še v originalni embalaži.

Asfaltiranje Vodnikove. FOTO: Aleš Stergar/Delo
Asfaltiranje Vodnikove. FOTO: Aleš Stergar/Delo


MOL je zaključek obnove Vodnikove ceste z ureditvijo pločnikov in obojestranske kolesarske steze napovedal za konec meseca, dva meseca po tem, ko je bil obnovljen odsek med staro osnovno šolo Valentina Vodnika in koseško tržnico ter križiščem s Šišensko.


Prenova draveljskega odseka


Na križišču Vodnikove in Sojerjeve je končno vrhnja plast asfalta. FOTO: Aleš Stergar/Delo
Na križišču Vodnikove in Sojerjeve je končno vrhnja plast asfalta. FOTO: Aleš Stergar/Delo


Od srede poletja je gradbišče tudi na drugem koncu stare Vodnikove ceste, v nekdanjem vaškem jedru Dravelj, kjer je nov gasilski dom, trgovina in kjer je v objektu nekdanje gostilne Pri Gusteljnu sedaj kitajska restavracija. Ta teden so izvajalci po dveh mesecih, ko so se na nekajcentimetrskih robovih in kanalizacijskih ter vodovodnih pokrovih uničevale pnevmatike, končno položili zgornjo plast asfalta na križišču Vodnikove, Sojerjeve in Draveljske, ter na novem parkirišču pred kitajsko restavracijo. Asfaltirana je tudi povezava med Regentovo in Vodnikovo pri draveljski pošti, zaključujejo pa še z deli med tem priključkom in kitajsko restavracijo oziroma Kovaško ulico.

Vodnikovo od Kovaške proti pošti še urejajo. FOTO: Aleš Stergar/Delo
Vodnikovo od Kovaške proti pošti še urejajo. FOTO: Aleš Stergar/Delo

Komentarji: