Petmesečna prenova Poljanske ceste

Nigrad in partnerja bodo na gradbišču predvidoma od 25. marca do 17. avgusta

Objavljeno
22. marec 2019 15.00
Posodobljeno
22. marec 2019 15.05
Poljanska cesta v Ljubljani pred prenovo. FOTO Uroš Hočevar/Delo
A. S.
A. S.
Po obnovi Šempetrskega mostu oziroma Rozmanove ulice na Ambroževem trgu se bo v ponedeljek, 25. marca, začela napovedana celovita prenova Poljanske ceste, ki bo za ves promet zaprta skoraj pet mesecev, predvidoma do 17. avgusta.

Mestni avtobusi na linijah 2, 13 in 20 bodo vozili po spremenjenih trasah. Linija 2 s Karlovške ceste ne bo zavila v predor pod Gradom ampak bo nadaljevala do križišča z Roško cesto in po njej proti Kliničnemu centru in običajni trasi (in obratno po isti trasi). Liniji 13 in 20 pa pri Gimnaziji Ledina ne bosta s Komenskega ulice zavili proti Zmajskemu mostu, temveč bosta nadaljevali naravnost po Ilirski ulici in potem okrog Hrvatskega trga, 13-tica na Rozmanovo in čez Šempetrski most nazaj na svojo traso, 20-ka pa s Hrvatskega trga na svojo traso na Zaloški cesti. V obratni smeri bo zaradi enosmernega prometa okrog Hrvatskega trga trasa temu prilagojena. 

MOL je za projekt Celostna ureditev Poljanske ceste, s katerim želijo spodbudili nemotorizirani promet v Ljubljani, prejel evropska sredstva. Celovita prenova ceste bo poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti ter cestišča vključevala tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. Po prenovi bo na cesti veljal enak prometni režim kot zdaj - od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II bo promet, razen za avtobuse in kolesarje, urejen enosmerno.

Za prenovo je bil izbran vodilni partner Nigrad d.o.o. skupaj s partnerjema KPL d.o.o. in Prenova-gradbenik d.o.o.