Poslovalnice Lekarne Ljubljana odprte za izdajo zdravil na papirnati recept

V torek so enote zaprli zaradi tehničnih težav, podrobnosti o težavah pa v Lekarni Ljubljana za zdaj ne dajejo.

Objavljeno
07. avgust 2019 11.06
Posodobljeno
07. avgust 2019 11.30
Številne Ljubljančane in prebivalce drugih krajev, kjer ima Lekarna Ljubljana svoje poslovalnice, je danes presenetilo obvestilo o zaprtju lekarn. FOTO: A. L.
STA
STA
Vse enote Lekarne Ljubljana danes izdajajo zdravila na papirnati recept. V torek so bile enote čez dan zaprte zaradi tehničnih težav, zvečer pa so izdajanje na papirnati recept vzpostavili v enoti pri polikliniki. Vzpostavitev računalniškega sistema je v zaključni fazi, enote bodo predvidoma danes postopoma začele delovati normalno, so sporočili iz zavoda.

V torek so enote zaradi tehničnih težav zaprli, podrobnosti o težavah pa v Lekarni Ljubljana za zdaj ne dajejo. Radio Slovenija je poročal, da je menda šlo za vdor virusa v računalniški sistem.

Iz zavoda so v torek sporočili, naj imajo bolniki ob izdaji zdravil na papirnati recept s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.

Zdravila na recept je v Ljubljani mogoče prevzeti tudi v 14 zasebnih lekarnah s koncesijo. Seznam je naveden na spletni strani Lekarniške zbornice Slovenije, zasebne lekarne s koncesijo so na koncu seznama.