Prazniki so mimo – spet delo na cesti

Promet na Drenikovi ulici poteka dvosmerno po dveh voznih pasovih

Objavljeno
03. januar 2019 18.30
Posodobljeno
03. januar 2019 18.30
Začetek del na južnem delu Drenikove ulice. FOTO Mavric Pivk
Po štirinajstdnevni praznični prekinitvi se je včeraj nadaljevala prenova Drenikove ulice, po kateri pa od križišča s Celovško cesto in ulico Na Jami promet poteka dvosmerno po enem voznem pasu. Kar seveda povzroča zastoje.

Izbrani izvajalec Prenova gradbenik je v sodelovanju s KPL dela začel 18. oktobra lani in do 18. decembra na novo uredil severni del Drenikove ulice od križišča z Verovškovo ulico do križišča s Celovško cesto. Hkrati s preurejanjem vozišča obnavljajo vročevod in plinovod – dela v omenjenem križišču Na Jami so pred tedni voznikom povzročala največ težav.

Mestna občina Ljubljana in Energetika Ljubljana bosta izvajalcem po pogodbi plačala 2.688.891,03 evra brez DDV, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) prek mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) z namenom spodbujanja nemotoriziranega prometa na mestnem območju prispeval 820.000 evrov.

Ko bo ta pomembna povezava med Bežigradom in Šiško obnovljena, bo na razširjenih 2,5-metrskih pločnikih prostor tudi za kolesarje, ki so do zdaj kolesarili po obvozni Černetovi ulici. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, na avtobusnih postajališčih bosta nadstreška, avtobusi mestnega potniškega prometa – za zdaj na liniji 22 – pa bodo po novem ustavljali na vozišču.
A. S.