Reševanje prostorske stiske v Adamičevi šoli

Pogodba: V prihodnjih dneh bodo začeli graditi prizidek šole in športno dvorano
Fotografija: Šolski prizidek in nova športna športna dvorana bosta končana jeseni leta 2020. Foto Občina Grosuplje
Odpri galerijo
Šolski prizidek in nova športna športna dvorana bosta končana jeseni leta 2020. Foto Občina Grosuplje

Grosuplje – Zemljišča pri matični osnovni šoli Louisa Adamiča v Grosupljem bodo v prihodnjih dneh postala veliko gradbišče. Tamkajšnji župan Peter Verlič in Martin Gosenca, predsednik uprave novemeškega podjetja CGP, sta včeraj podpisala pogodbo za gradnjo prizidka in nove športne dvorane v vrednosti 3,9 milijona evrov z DDV.

Grosupeljčani že več desetletij čakajo na širitev njihove šole, ki dobesedno poka po šivih. Janja Zupančič, ravnateljica šole, je ob podpisu pogodbe povedala, da bodo nove pridobitve pomenile res veliko izboljšanje razmer in kakovosti pouka.Letos znanje pridobivata 502 učenca, prihodnje šolske leto jo bo obiskovalo že 509 učencev, a število bržkone še ni končno, saj nihče ne more predvideti, koliko družin s šoloobveznimi otroci se bo do jeseni še preselilo v mesto ob Grosupeljščici.

Vir: Občina Grosuplje
Vir: Občina Grosuplje


Šolski prizidek z osmimi učilnicami, kabineti, garderobami in tehničnimi prostori bo na 1600 kvadratnih metrov izboljšal razmere, saj bodo pridobili prepotrebne prostore za pouk na predmetni in razredni stopnji. Zdaj ta poteka v manjših učilnicah, v kabinetih in tudi v knjižnici.


Nekatere dejavnosti tudi na hodnikih


Dodatno strokovno pomoč izvajajo v pisarnah in občasno na hodnikih, pouk telesne vzgoje pa poleg telovadnice poteka še v šolskem preddverju in na hodniku. Zaradi prostorske stiske šola vsako leto zaprosi za povečanje števila učencev v oddelkih podaljšanega bivanja, v rednih oddelkih pa to storijo občasno. Ker šolo pesti pomanjkanje prostora, telesne vzgoje kot neobveznega izbirnega predmeta zdaj ne izvajajo. S šolskim letom 2020/21 bo drugače, saj bodo do takrat zgradili tudi novo športno dvorano s površino 680 kvadratnih metrov ter dvema manjšima telovadnicama s po 160 kvadratnimi metri površine.

Po podpisu pogodba sta si predsednik uprave podjetja CGP Martin Gosenca in župan Peter Verlič močno segla v roke. Foto Bojan Rajšek
Po podpisu pogodba sta si predsednik uprave podjetja CGP Martin Gosenca in župan Peter Verlič močno segla v roke. Foto Bojan Rajšek


Po besedah Jane Roštan iz grosupeljske občine bodo v športni dvorani lahko organizirali uradna tekmovanja v košarki, rokometu, odbojki in dvoranskem nogometu. Borilnice v matični osnovni šoli nameravajo preurediti v garderobe za učence. Za gibalno ovirane bodo postavili tudi dvigalo, ki bo stalo okoli 20.000 evrov.

Komentarji: