Tek za prijatelje in uživače v zeleni oazi

Molniški tek: Športno društvo Zadvor pričakuje okoli sto 
odraslih tekačev in 70 otrok.
Fotografija: Trasa Molniškega teka je letos predvsem ravninska, teče po travniških in deloma obgozdnih poteh, majhen del pa po asfaltu. FOTO: Arhiv ŠD Zadvor/
Odpri galerijo
Trasa Molniškega teka je letos predvsem ravninska, teče po travniških in deloma obgozdnih poteh, majhen del pa po asfaltu. FOTO: Arhiv ŠD Zadvor/

Proga je speljana v četrtni skupnosti Sostro, po dolini pod Urhom, gozdu in travnikih, delno tudi po obnovljeni trimski stezi, za katero skrbi društvo. Velika dodana vrednost prireditve je, da se je do zadružnega doma na Cesti druge grupe odredov 43 v Dobrunjah mogoče pripeljati z mestnim avtobusom.


Prijave v zadružnem domu


Na 37. teku pričakujejo okoli sto odraslih tekačev in 70 otrok, je povedala Marija Pavlič, ki v društvu med drugim skrbi za organizacijo teka. Za otroke, ki bodo tekli na 200 ali 400 metrov, se bo prireditev začela ob 10.30, za odrasle, ki bodo tekli na dva, pet, 10 in 20 kilometrov, pa ob 11. uri. Prijave bodo sprejemali v zadružnem domu od 8.30 do 10.30, med tekmovanjem bodo tekači zavarovani pri Zavarovalnici Triglav. Na dan prireditve je štartnina 15 evrov, v predprijavah je bila 10 evrov, otroci in šolarji pa je ne plačajo.

Priprave na tek so potekale ves april, dvakrat na teden, do tekmovanja. Trasa je letos nekoliko spremenjena, je povedala Pavličeva, je predvsem ravninska, teče po travniških in deloma obgozdnih poteh, majhen del pa po asfaltu, ravno toliko, da noge začutijo trdoto v sklepnem šprintu. Tisti, ki so se teka večkrat udeležili, pravijo, da je to tek za prijatelje in uživače v zeleni oazi na vzhodu Ljubljane. Pokale, medalje in nagrade bodo po tekmovanju podelili pred zadružnim domom v Zadvoru. Društvo bo pripravilo sadni obrok za vse udeležence in poskrbelo za varstvo otrok v času, ko bodo njihovi starši tekmovali.


Na Orle in s kolesom 
po vrhovih


Tek je posvečen spominu na enega od ustanoviteljev društva Milana Briclja, ki ga je vodil tri desetletja. Društvo, ki je sicer eno dejavnejših v Ljubljani in že 36 let skrbi za športni razvoj in zdrav način življenja v sostrski četrtni skupnosti, ima 513 članov. Njihovo delovanje večinoma sloni na delu prostovoljcev in navdušencev, delujejo v 21 skupinah, predsednik pa je Primož Leban. Med drugim že peto leto zapored organizirajo celoletno pohodniško akcijo Grem, greva, gremo na Orle, v kateri letos sodeluje že več kot sto odraslih in 30 otrok. Nadaljujejo tudi kolesarsko akcijo S kolesom po vrhovih okrog Ljubljane, ki traja od marca do konca oktobra. Prav tako organizirajo brezplačno vodeno vadbo po otokih športa na trimski stezi v Zadvoru.

Komentarji: