V Ljubljani dve novi lokaciji radarjev

Novi ohišji za samodejno merjenje hitrosti, s katerimi želi občina skrbeti za večjo varnost v prometu, so namestili na Opekarski cesti in na Samovi ulici.
Fotografija: Radar na Roški cesti Ljubljana. FOTO: Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Radar na Roški cesti Ljubljana. FOTO: Tomi Lombar/delo

V prestolnici širijo sistem nadzora hitrosti prometa s še dvema novima ohišjema, v katerih bosta izmenično nameščeni samodejni merilni napravi, ki jih sicer uporabljajo tudi na dosedanji lokacijah, so sporočili z Mestne občine Ljubljana. Namen radarjev je, kot so poudarili, boljša prometna varnost, ne pa polnjenje proračuna.
 
Ohišji so na namestili na Opekarski cesti (pri hišni številki 11) in na Samovi ulici (pri hišni številki 9), v sistem pa ju bodo vključili to sredo, 17. julija. Lokaciji je občina izbrala s pomočjo predlogov policije, četrtnih skupnosti ter priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti Javne agencije RS za varnost prometa, saj gre za prometno obremenjene lokacije v bližini vzgojno izobraževalnih ustanov oziroma šolskih poti.
 
Lokaciji radarjev sta tudi označeni z znakom, ki označuje bližino mesta, kjer so nameščene stacionarne naprave za odkrivanje in dokazovanje presežene najvišje hitrosti.
 

Več radarjev, večja varnost

 
Kot so sporočili z MOL-a, je širitev sistema za večjo varnost na cestah stacionarnih samodejnih merilnih naprav eden od trajnostnih ukrepov MOL-a, s katerimi želijo zagotoviti večjo varnost v prometu.  
 

Komentarji: