Varstvo in dejavnosti med počitnicami

Od varstva preko jesenskega oratorija do geocachinga

Objavljeno
25. oktober 2018 10.50
Posodobljeno
25. oktober 2018 16.02
Namizni nogomet med počitnicami. FOTO Arhiv Mladi zmaji
A. S.
A. S.
Med jesenskimi počitnicami bo za osnovnošolce od 1. do 5. razreda z območja MOL organiziranih nekaj programov deveturnega plačljivega in brezplačnega počitniškega varstva, ki vključujejo prehrano (kosilo in dve malici). Organizirajo jih Društvo za kulturo inkluzije v Centru Janeza Levca (na Karlovški cesti 18, cena je 5 evrov na dan, za socialno ogrožene brezplačno), Smučarsko društvo Novinar v ŠC Staničeva (2 evra na dan, za socialno ogrožene brezplačno), Zveza prijateljev mladine Ljubljana Vič - Rudnik v OŠ Vrhovci (brezplačno), Zavod Aktivna starost v Centru starejših Trnovo (brezplačno) ter Plesni klub Ples plus v Gibalnem inštitutu Vija Vaja na Dolenjski cesti (5 evrov na dan).

Pestro pa bo prihodnji teden tudi v ljubljanskih mladinskih centrih, kjer napovedujejo Jesensko avanturo z mladimi zmaji. Že danes popoldne bo za Bežigradom kostanjev piknik za vse do 99. leta, kjer se bo ob klepetu pokušalo dobrote z domačega vrta. V Šiški bo vse dopoldneve od jutri do torka kratek praktični izobraževalni program o delovanju radia. Za zmajev plezalni izziv v Balvaniji s spoznavanjem osnov plezanja bo v torek ob desetih treba plačati dva evra. V Zalogu bodo v soboto, ponedeljek in torek ustvarjali animirani film, Šiškarji pa bodo v ponedeljek obiskali zavetišče za zapuščene živali Gmajnice.

Kodeljevski salezijanski mladinski center pripravlja v ponedeljek in torek celodnevni jesenski oratorij, katerega rdeča nit bo risanka Pogum oziroma zgodba o mladi princesi, ki se odloči poiskati svojo pot v življenju.

Mladinski center Bob vabi na redne poznopopoldanske dejavnosti, od namiznega nogometa in družabnih iger do snemanja socialnih eksperimentov in čajank.

Dnevni center Skupaj v skupnosti (v okviru Zavoda MISSS v Dravljah) organizira v ponedeljek, torek in petek brezplačne delavnice.

CSD Ljubljana Moste-Polje pa v ponedeljek in torek v treh enotah (Cona Fužine, Cent'r Most in Korak) različne dejavnosti od izrezovanja buč, izdelave strašljivih okraskov, peke čarovniške torte prek bovlinga, kartinga in geocachinga do ogleda filmov.