Za subvencionirano počitniško varstvo se je treba prijaviti jutri

Izvajalci tokratnega varstva med šolskimi počitnicami bodo jutri ob 7. uri začeli enotno zbiranje prijav na svojih spletnih straneh.

Objavljeno
01. junij 2020 15.00
Posodobljeno
01. junij 2020 16.36
Izvajalci bodo izvedli 18 programov počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Mo. Z.
Mo. Z.
Ljubljana - Izvajalci, ki so bili izbrani na januarskem občinskem razpisu za sofinanciranje programov, bodo med letošnjimi poletnimi počitnicami izvedli 18 programov počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol, ki imajo stalno prebivališče v ljubljanski občini. Jutri ob 7. uri na svojih spletnih straneh začnejo zbirati prijave.

Vsi programi poletnega počitniškega varstva so deveturni in vključujejo prehrano, v posamezni program pa je otrok lahko vključen največ dva tedna. Namenjeni so tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, a le če otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani. Ne glede na ceno programa (zanjo lahko posamezna organizacija zaračuna največ šest evrov na dan na otroka) imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

V okviru javnega razpisa je bilo, kot so še sporočili z MOL, izbranih 20 izvajalcev, ki so predvideli izvedbo programov poletnega počitniškega varstva za skupno 2854 otrok. Po prejemu sklepa o izbiri je en izvajalec odpovedal izvedbo poletnih počitnic.
Izvajalci subvencioniranega poletnega počitniškega varstva:
Center za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca
Dagiba, zavod za izobraževanje in umetniško ustvarjanje
Društvo Salezijanski mladinski center Rakovnik
Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon
Društvo za kulturo inkluzije
Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana
Plesni epicenter
Plesni klub Bolero
Plesni klub Feniks
Plesno društvo Libero
Smučarsko društvo Novinar
Socialna akademija
Večgeneracijski center Iz roda v rod
Zavod Aktivna starost
Zveze prijateljev mladine Ljubljana Šiška, Center, Moste - Polje in Vič - Rudnik