Za subvencionirano počitniško varstvo se je treba prijaviti jutri

Izvajalci tokratnega varstva med šolskimi počitnicami bodo jutri ob 7. uri začeli enotno zbiranje prijav na svojih spletnih straneh.
Fotografija: Izvajalci bodo izvedli 18 programov počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Izvajalci bodo izvedli 18 programov počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Izvajalci, ki so bili izbrani na januarskem občinskem razpisu za sofinanciranje programov, bodo med letošnjimi poletnimi počitnicami izvedli 18 programov počitniškega varstva, namenjenih otrokom od 1. do 5. razreda osnovnih šol, ki imajo stalno prebivališče v ljubljanski občini. Jutri ob 7. uri na svojih spletnih straneh začnejo zbirati prijave.

Vsi programi poletnega počitniškega varstva so deveturni in vključujejo prehrano, v posamezni program pa je otrok lahko vključen največ dva tedna. Namenjeni so tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, a le če otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani. Ne glede na ceno programa (zanjo lahko posamezna organizacija zaračuna največ šest evrov na dan na otroka) imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

V okviru javnega razpisa je bilo, kot so še sporočili z MOL, izbranih 20 izvajalcev, ki so predvideli izvedbo programov poletnega počitniškega varstva za skupno 2854 otrok. Po prejemu sklepa o izbiri je en izvajalec odpovedal izvedbo poletnih počitnic.

Komentarji: