Zakaj so vrata poslovalnic Lekarne Ljubljana zaprta

Največji lekarniški zavod pri nas ima tehnične težave, zvečer odpirajo lekarno pri polikliniki

Objavljeno
06. avgust 2019 13.30
Posodobljeno
06. avgust 2019 16.39
O ponovnem odprtju posameznih enot bodo javnost obveščali prek svoje spletne strani. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Ljubljana – Številne Ljubljančane in prebivalce drugih krajev, kjer ima Lekarna Ljubljana svoje poslovalnice, je danes presenetilo obvestilo o zaprtju lekarn. Vzrok so tehnične težave na računalniškem sistemu. Okoli osme ure zvečer bodo odprli enoto pri polikliniki na Njegoševi. 

Takoj ko bodo težave odpravili, bodo vse enote znova odprli, so zapisali na svoji spletni strani. Javni zavod Lekarna Ljubljana je sicer največji javni lekarniški zavod v Sloveniji. Ima namreč kar 52 lekarn in lekarniških podružnic v prestolnici in drugih krajih po državi, med drugim tudi v Grosuplju, Ivančni Gorici, Idriji, Logatcu, Medvodah, Škofljici, Trzinu, Vrhniki, Borovnici, Velikih Laščah, Logu - Dragomerju, Zagradcu itd.

image
Zaradi tehničnih težav na računalniškem sistemu so vrata enot Ljubljanskih lekarn zaprta. FOTO: Jože Suhadolnik/DeloKot so sporočili iz Lekarne Ljubljana bodo predvidoma okoli 20.ure zvečer odprli lekarniško enoto pri polikliniki.  "Če računalniškega sistema ne bomo pravočasno vzpostavili, bomo v dežurni službi zagotovili izdajo zdravil na papirnati recept, predpisan na današnji dan. Pacienti naj imajo s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.O tem bomo obvestili tudi zdravstvene delavce v Kliničnem centru in zdravstvenih domovih, v katerih so organizirane dežurne službe," so še pojasnili.

O odprtju posameznih enot bodo v Lekarni Ljubljana, ki v lekarniški mreži zaposluje kar 340 ljudi, od tega je 189 farmacevtov in 105 farmacevtskih tehnikov, javnost obveščali prek svoje spletne strani www.lekarnaljubljana.si.

Iz Lekarne Ljubljana so  za Delo povedali, da so zaradi tehničnih težav na računalniškem sistemu trenutno zaprte vse enote Lekarne Ljubljana, podrobnejših informacij o tem pa še ne morejo dati. »Težave pri delovanju sistema smo zaznali danes ponoči. Strokovnjaki s področja IT pregledujejo sistem in predvidevamo, da bomo danes proti koncu dneva najprej odprli Lekarno pri polikliniki, nato pa postopoma še preostale. Za nastalo situacijo je še prehitro, da bi ocenili višino škode,« so dodali v javnem zavodu.