Gašpar Mišič med kandidati za Okolje Piran

Po neuradnih informacijah je na razpis za direktorja Okolja Piran prišlo 12 prijav.

Objavljeno
07. maj 2019 18.38
Posodobljeno
07. maj 2019 19.21
»Drži, da sem se na prigovarjanje nekaterih občanov prijavil na razpis za direktorja javnega komunalnega podjetja Okolje Piran,« je potrdil Gašpar Gašpar Mišič.  FOTO: Blaž Samec/Delo
»Drži, da sem se na prigovarjanje nekaterih občanov prijavil na razpis za direktorja javnega komunalnega podjetja Okolje Piran,« je potrdil Gašpar Gašpar Mišič, sicer svetovalec na koprskem komunalnem podjetju Marjetica. To je v preteklosti tudi vodil. »Žalosti me, da Koper po urejenosti prekaša Piran, ki je največja slovenska turistična občina. Pripavljen sem pomagati za kakšno leto, če ne bo drugega ustreznega kandidata,« dodaja.

Po neuradnih podatkih naj bi se na razpis za direktorja Okolja, ki so ga podaljšali do konca minulega meseca, prijavilo 12 kandidatov. Trenutno to javno podjetje še naprej vodi Alen Radojkovič, ki pa mu je mandat že potekel, a so mu ga nadzorniki podaljšali do imenovanja novega. Med kandidati naj bi bil tudi sam Radojkovič. Piranski župan Đenio Zadković je v preteklosti sicer dejal, da bi na mestu direktorja Okolja najraje videl zdajšnjega direktorja piranske občinske uprave Aleša Buležana.