Gibanje piranskega župana postalo skrita skupina

Facebook skupina Gibanje Portorož, ki je pripomogla k zmagi Đenia Zadkovića na županskih volitvah v Piranu, od včeraj naprej ni več javna.
 
Fotografija: Piranski župan Đenio Zadković: Facebook je pripomogel k njegovi zmagi, zdaj ima zaradi njega težave.
Odpri galerijo
Piranski župan Đenio Zadković: Facebook je pripomogel k njegovi zmagi, zdaj ima zaradi njega težave.

Gibanje Portorož je od včeraj iz javne skupine na facebooku, ki je pripomogla k zmagi piranskega župana Đenia Zadkovića, postala skrita. Za to je poskrbel skrbnik te facebook strani Gabrijel Franca, piranski nepoklicni podžupan in sin Slavka France, enega od ustanoviteljev gibanja. V pojasnilu se je Franca skliceval na blatenje in morebitne grožnje s tožbami. Skupina ima sicer 5351 članov.

Župan Đenio Zadković, ki se na facebooku predstavlja kot »Genio Zadkovic«, je zaradi svojih objav na tem družabnem omrežju doživel že številne burne medijske odzive. Tak primer je bila, denimo, izjava, »da so dvema najbolj pokvarjenima uradnikoma na občini odrezali glavo, dvema sodelavcema zgornji okončini, enemu jezik, enemu pa po insistiranju z ulice začasno zašili anus« –, s katero se je menda želel ponorčevati iz pripadnikov lastnega gibanja, ki so zagovarjali radikalne kadrovske spremembe na občini. 

Nazadnje se je Zadković po facebooku ogorčeno odzval na poročanje POP TV, saj so v oddaji 24ur razkrili njegova pisma svetovnim voditeljem izpred nekaj let, med drugim tudi ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, papežu Frančišku in generalnemu sekretarju ZN Ban Ki Munu. To je menda počel, kot je sicer pojasnil, v okviru svojega umetniškega fotografskega projekta. »Le kdo vam je tokrat naročil tale 'atentat'? Sram vas je lahko, uboge kreature. S čim se vi ukvarjate, hm?« je pozval POP TV.

Zadković je sicer v teh dneh še pred pomembnejšim izzivom. V petek je sklicana seja piranskega občinskega sveta, na kateri naj bi ponovno odločali o proračunu za letos. V prvem poskusu je namreč župan proračunski predlog umaknil, potem ko je nanj nameraval celo vezati svojo zaupnico. Podpore za svoj predlog takrat ni dobil niti v svoji lastni stranki. S sprejetjem proračuna pa se mudi, saj je ohromljeno tako delovanje občine kot številnih piranskih društev.

Komentarji: