Kanin spet išče direktorja

Obstoječi vršilec dolžnosti ni izpolnjeval pogojev, ostala kandidata odstopila od kandidature.

Objavljeno
06. februar 2019 15.45
Posodobljeno
06. februar 2019 15.54
Na Kaninu je zdaj skoraj tri metre snega. Foto Facebook Kanin-Sella Nevea
Bovec - Javni zavod Sončni Kanin je ponovil razpis za direktorsko mesto, potem ko je izbrani kandidat zavrnil delovno mesto.
Na razpis so se prijavili trije kandidati, od katerih obstoječi vršilec dolžnosti direktorja Marijan Skornišek ni izpolnjeval razpisnih pogojev, eden pa je od kandidature nedavno odstopil.

Tako je na izbiro ostal le en kandidat, ki ga je svet zavoda povabil na sejo, da se predstavi tudi ostalim članom. »Bili smo soglasni, da je kandidat primeren za vodenje javnega zavoda, zato smo ga potrdili. Vendar pa je kandidat prosil, če mu lahko damo rok do torka, da še enkrat pri sebi preveri, kako bo uskladil obveznosti, ki jih ima, s temi, ki ga čakajo v javnem zavodu. Obvestil me je, da žal tudi on odstopa od kandidature zaradi osebnih razlogov,« je pojasnil predsednik sveta zavoda Miha Sotlar.

Sončni Kanin je nemudoma ponovil razpis. Do izbire novega direktorja vodi posle javnega zavoda sedanji vršilec dolžnosti.
 
V tem tednu je Finančna uprava RS (Furs) zavodu odblokirala račun zaradi neplačanih davščin v višini več kot 80.000 evrov. Pogoj za to pa je bilo zagotovilo bovške občine, ustanoviteljice upravljavca kaninskega smučišča, da bo do sredine aprila poravnala davčne obveznosti, če Sončni Kanin tega ne bo zmogel.
 
Zaradi zelo slabega začetka smučarske sezone so se mu za nameček nabrale zapadle obveznosti predvsem do dobaviteljev v višini 160.000 evrov, delavcem pa dolguje decembrske plače v višini 30.000.
 
Sicer pa bo občina v kratkem Sončni Kanin preoblikovala iz javnega zavoda v javno podjetje. Sredi meseca bo o tem v drugem branju odločal občinski svet. »Če bo odlok v drugem branju sprejet, bomo izvedli preoblikovanje predvidoma marca,« pojasnjuje Sotlar.