Luknjasta »rak rana« Idrije nič več ne kazi podobe mesta

Postavitve rampe ali asfaltacije parkirišča v prihodnosti ne načrtujejo.
Fotografija: Župan višine mesečne najemnine za parkirišče ni želel razkriti. FOTO: Anja Intihar
Odpri galerijo
Župan višine mesečne najemnine za parkirišče ni želel razkriti. FOTO: Anja Intihar

Luknjasto parkirišče pri Zdravstvenem domu Idrija, ki je bilo več let trn v peti občanom, obiskovalcem zdravstvene ustanove, pa tudi zaposlenim v okolici, je v zadnjih dneh vendarle dobilo malce bolj sijočo podobo. Globoke udarne jame, prepredene čez celo makadamsko območje Ute, so povzročale ogromno nejevolje med vozniki, ki so zaman čakali na posluh pristojnih inštitucij. Zdajšnje vodstvo občine Idrija se je končno uspelo dogovoriti z lastnikom zemljišča, družbo Zidgrad, urediti parkirišče in ga po sanaciji danes tudi predati v uporabo občanom.

»Omenjeno parcelo smo najeli za nedoločen čas. Najem po zelo razumni ceni, ki pritiče podobnim objektom, bo plačevala občina,« je povedal idrijski župan Tomaž Vencelj, ki višine najemnine ni želel razkriti. Je pa ureditev tako imenovane rak rane Idrije obljubljal že v predvolilni tekmi za županski stolček.

Parcela je v lasti podjetja Zidgrad. FOTO: Anja Intihar
Parcela je v lasti podjetja Zidgrad. FOTO: Anja Intihar


Zidgrad je v preteklih dneh na parkirišču nasul pesek, pokrpal številne luknje ter poravnal makadamsko površino. Zaradi rednih vzdrževalnih del, ki bodo potrebna na parkirišču, bodo morali občani sicer vzeti v zakup občasno zaporo omenjenega območja.

Župan Tomaž Vencelj je pojasnil, da postavitve rampe ne načrtujejo, prav tako v bližnji prihodnosti ni načrtovana asfaltacija parkirišča, ki je zaradi bližine dveh zelo obiskanih ustanov v mestu (poleg zdravstvenega doma tudi doma starejših občanov) klicalo po trajnejši ureditvi. Kakšni so načrti občine s parkiriščem, ni znano, prav tako tudi ne, ali bo na območju Ute kdaj v prihodnosti zares stala parkirna hiša.

Komentarji: