Malenića niso razrešili, Šuc pa se je poslovil sam

Goran Malenić, direktor koprskega stanovanjskega sklada, za zdaj ostaja na svojem položaju. Robert Šuc, svetovalec koprskega župana, pa se je poslovil.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Danes dopoldne se je na večurni seji sestal nadzorni svet koprskega javnega stanovanjskega sklada, ki je razpravljal o predlogu za razrešitev direktorja Gorana Malenića.

Povod je bilo dejstvo, da so Malenića pred tedni v vinjenem stanju ustavili policisti, potem ko so mu sledili zaradi domnevno neplačanega zapitka v enem od portoroških hotelov.

Predsednica nadzornega sveta Mojca Hilj Trivić je sicer dejala, da vzvoda za razrešitev zaradi tega direktorjevega dejanja nimajo, saj naj bi se pripetil zunaj službenega časa. V javnosti je nato zaokrožil posnetek, star več let, kako Malenić v svoji pisarni pleše na mizi s steklenico penine v roki.



Malenić, ki se domnevno nahaja na bolniški, je v zvezi s tem dejal, da gre za maščevanje po obisku županovega svetovalca Roberta Šuca, ki naj bi ga izsiljeval, naj odstopi. Tega sam sicer ni nameraval storiti.

Hilj Trivićeva je kljub temu sklicala sejo nadzornega sveta in napovedala, da direktorja sumijo za več nepravilnosti v poslovanju sklada, poleg tega mu očitajo neučinkovitost pri izpeljavi načrtovane naložbe v 170 neprofitnih in 30 varovanih stanovanj v Olmu.

Direktor koprskega stanovanjskega sklada je govoril o zaroti. FOTO: NK Koper
Direktor koprskega stanovanjskega sklada je govoril o zaroti. FOTO: NK Koper


Malenićevo poročilo o poslovanju sklada v lanskem letu in revizijo za letošnje leto je sicer zavrnil koprski občinski svet na spetembrski seji. Malenića pa je k odstopu javno, a neuspešno pozval tudi koprski župan Aleš Bržan.
 

Robert Šuc podal prošnjo za razrešitev


Bržan je v današnji izjavi za javnost povedal, da je na mizo dobil prošnjo za razrešitev, ki jo je podal njegov svetovalec Robert Šuc. K temu naj bi ga napeljal včeraj objavljen posnetek, iz katerega izhaja, da Šuc Malenića izsiljuje z odstopom, sicer bodo proti njemu vložili kazenske ovadbe.

»Ta odločitev ni bila enostavna, in če se izkaže, da gre za konstrukt, bom z Šucem obnovil sodelovanje,« je napovedal Bržan. Šuc sicer še ostaja naprej svetovalec na Marjetici.

Preberite še:

Komentarji: