Minister Medved razrešil novogoriško načelnico UE

Patricijo Muršič so odnesli nezadovoljstvo zaposlenih in obtožbe o mobingu.
Fotografija: Patricijo Muršič so bili zaposleni očitno zelo nezadovoljni. Foto Ue Nova Gorica
Odpri galerijo
Patricijo Muršič so bili zaposleni očitno zelo nezadovoljni. Foto Ue Nova Gorica

Patricija Muršič ni več načelnica Upravne enote (UE) Nova Gorica, potem ko jo je zaradi očitkov zaposlenih o neprimernih delovnih pogojih razrešil minister za javno upravo Rudi Medved. Vršilka dolžnosti načelnice bo zaenkrat dozdajšnja vodja oddelka za upravne notranje zadeve Tanja Kralj.

»V strokovnost dosedanje načelnice ne dvomim, toda ni vse v strokovnosti,« je povedal minister, ki je ocenil, da razmere v UE niso takšne, da bi jih dosedanja načelnica še lahko sanirala.

Ministrstvu so se namreč pred približno dvema mesecema oglasili zaposleni v »zelo konkretnih« anonimnih pismih. Služba za upravne enote se je odzvala in opravila več pogovorov Patricijo Muršič, da bi se odnosi med vodstvom in zaposlenimi na upravni enoti izboljšali.

»To se ni zgodilo,« je včeraj pojasnil Rudi Medved. Pisma je ministrstvo posredovalo še inšpektoratoma za delo in javni sektor ter Komisiji za preprečevanje korupcije. Natančnejših obtožb na račun nekdanje načelnice ni obelodanil, obremenili pa so jo očitki o neprimernih in nevzdržnih razmerah, o neustreznem vodenju, neenakih obremenitev zaposlenih in mobingu.

Pogovori z načelnico očitno niso pomagali, odgovorni resor pa je kot veleva tudi protokol opravil anonimno anketo med vsemi zaposlenimi v UE. »Rezultati ankete so bili za upravno enoto porazni. Polovica zaposlenih je absolutno nezadovoljna tako s klimo kot z obremenitvami, omenjajo tudi mobing,« izpostavlja minister: »Ministrstvo kot organ seveda ne more zamahniti z roko, tudi če gre za anonimke. Naloga ministrstva je, da zagotovi nemoteno delo vseh upravnih enot, kjer je pomembno, da se v kolektivu poleg strokovnosti poskrbi tudi za ugodno klimo za delo.«

Patricija Muršič je vodenje UE prevzela pred slabima dvema letoma, potem ko je zapustila položaj direktorice bovške občinske uprave. Na našo prošnjo za pojasnila z njene strani zaenkrat nismo dobili odgovora.

Komentarji: