Na koprski občini našli napravi za prikrito snemanje

Koprsko občino so v minulih dneh že obiskali kriminalisti, ni pa znano, koga preiskujejo.
Fotografija: Šlo naj bi za posnetke sodnih obravnav zoper nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Šlo naj bi za posnetke sodnih obravnav zoper nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča. FOTO: Uroš Hočevar

Uslužbenec koprske občine je v enem od predalov na občini našel kemični svinčnik in obesek za ključe, prirejena za prikrito snemanje. Na obeh napravah naj bi bili po neuradnih podatkih posnetki sodnih obravnav, je poročala POP TV. Koprsko občino so v minulih dneh že obiskali kriminalisti, so potrdili na PU Koper, ni pa znano, koga preiskujejo.

Uslužbenec občine je napravi za prikrito snemanje v enem od predalov občine našel v četrtek. Kot je potrdila Marina Jelen z Mestne občine Koper, obe omogočata zvočno in slikovno snemanje. »Ker bi bilo možno, da se na napravah nahajajo kakšni posnetki, smo to po uradni dolžnosti prijavili in predali policiji,« je povedala.



Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so obiskali občino Koper. »Potrjujemo, da so kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper v preteklih dneh obiskali Mestno občino Koper, kjer so izvajali določene preiskovalne aktivnosti v zvezi s sumom storitve kaznivih dejanj. Glede na to, da gre za predkazenski postopek, vam več informacij ne moremo podati,« so sporočili.

Za zdaj tako še ni znano, katero kaznivo dejanje policisti preiskujejo, prav tako ni jasno, koga preiskujejo.

Po neuradnih informacijah je slikovnega in zvočnega gradiva veliko. Šlo naj bi za posnetke sodnih obravnav zoper nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča. Tudi tistih, ki se jih sam ni udeležil.

Mestna občina Koper je tarča preiskave. FOTO: Moni Černe
Mestna občina Koper je tarča preiskave. FOTO: Moni Černe


Na vprašanje, ali je vedel za obstoj naprav za prikrito snemanje oziroma ali je morda sam naročil njihov nakup in nato snemanje sodnih obravnav, na katerih ga ni bilo, je Popovič za POP TV pisno odgovoril, da ne ve, za kaj gre. Kot je dodal, ne razume, zakaj bi nekdo snemal javne sodne obravnave, glede na to, da se jih lahko udeleži kdorkoli. Poleg tega ne ve, kdo naj bi to storil. Če je v zadevi karkoli spornega, bodo to ugotovili kriminalisti, je še zapisal Popovič.

Kot je v soboto še poročala komercialna televizija, sama posest takšnih predmetov ni sporna, je pa lahko sporna vsebina posnetkov. Teh na občini, kot je potrdila Jelenova, niso pregledovali. Sodne obravnave je sicer prepovedano snemati. Nedovoljeno snemanje opredeljuje kazenski zakonik. Zagrožena je kazen do pet let zapora.

Komentarji: