Pogrešanega italijanskega gobarja iščejo že deveti dan

Ne najdejo ga, odkar sta prijatelja izgubila telefonski stik z njim.

Objavljeno
19. september 2019 11.52
Posodobljeno
19. september 2019 14.29
Deveti dan iskanja je na Vojskem Italijana iskalo več kot 40 policistov in gasilcev. FOTO: PU Nova Gorica
J. P.
J. P.
Policija na območju Vojskega na Idrijskem že deveti dan neuspešno išče 75-letnega italijanskega gobarja, ki je s prijateljema na zahtevnem gozdnatem območju gobaril v sredo, 11. septembra. Tokrat je na terenu več kot štirideset pripadnikov posebne policijske enote PU Nova Gorica, vodnikov službenih psov in gasilcev iz Vojskega.

Več obširnih iskalnih akcij, v katerih so sodelovali tudi gasilci, gorski reševalci, lovci, pripadniki gorske policijske enote in drugi, doslej ni obrodilo sadov.

image
Deveti dan je pogrešanega italijanskega gobarja iskalo več kot 40 policistov in gasilcev. FOTO: PU Nova Gorica

 

Izginil med gobarjenjem


​Kot smo že poročali, je italijanski državljan iz Krmina v sredo prejšnji teden s prijateljema gobaril, in ko ga ob dogovorjeni uri ni bilo nazaj, sta ga prijatelja poklicala po mobilnem telefonu. Povedal jima je, da je zdrsnil v globel v bližini peskokopa in da ga boli v prsih, pozneje pa ga prijatelja nista mogla več priklicati. 

Začeli so ga iskati, a vse doslej zaman. Zato danes policija nadaljuje intenzivno iskanje. V akciji so tokrat policisti posebne policijske enote PU Nova Gorica, vodniki službenih psov in gasilci iz Vojskega. 
 

Policija ni prekinila iskanja


Sicer pa je bila policija aktivna tudi prejšnje dni. Poskušala je pridobiti čim več koristnih informacij, zato so opravili ponovni razgovor z enim od prijateljev pogrešanega, ki je na dan izginotja gobaril z njim, prav tako so nekatere informacije policisti dobili tudi od njegovih sorodnikov, sporoča Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica. Pogrešani je v zadnjih letih zelo pogosto gobaril na omenjenem območju (Log, Ajnšk, Štrangel) in je teren dobro poznal.

image
Deveti dan je pogrešanega italijanskega gobarja iskalo več kot 40 policistov in gasilcev. Sodelovali so tudi službeni psi in njihovi vodniki. FOTO: PU Nova Gorica


Policisti PP Idrija so v torek, 17. septembra, skupaj z vodniki službenih psov iz Oddelka za šolanje službenih psov s službenimi psi za specialistično uporabo in pripadniki gorske policijske enote na podlagi zbranih podatkov o tem, kje je pogrešani običajno gobaril, podrobno pregledovali teren na teh območjih. Zahtevnejša območja so tega dne ponovno pregledali policisti gorske policijske enote. Kljub vsem naporom pa pogrešanega tudi v torek niso našli.
 

Pri iskanju pomagajo tudi domačini


V zadnjih dneh so policistom pomagali tudi tamkajšnji lovci in domačini, ki zelo dobro poznajo zahtevni teren.

Policija tudi tokrat prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: 05/ 372 48 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oziroma da se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.