Policisti veliko gozdno območje pregledali tudi z dronom, a neuspešno (VIDEO)

Pri iskanju še vedno pomagajo lovci in domačini, ki zelo zahtevni teren najbolje poznajo. 
Fotografija: Petkova iskalna akcija policistov gorske policijske enote več policijskih uprav. FOTO: Slovenska policija
Odpri galerijo
Petkova iskalna akcija policistov gorske policijske enote več policijskih uprav. FOTO: Slovenska policija

Idrija – Petinsedemdesetletnega gobarja iz Krmina, ki je v petek padel in se poškodoval med gobarjenjem v okolici Vojskega, še vedno niso našli. Na gozdnatem in zelo zahtevnem terenu, polnem grap in brezen, ga je po izginotju od jutra do večera poleg policistov PP Idrija in policistov gorske policijske enote iz treh uprav (PU Nova Gorica, PU Kranj in PU Ljubljana) iskalo tudi veliko število gasilcev (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija) ter vodnikov reševalnih psov.

Iskanju so se priključili tudi pripadniki GRS Tolmin ter številni domačini, a državljana Italije niso našli. Iskalna akcija je bila ena največjih v zadnjem času na tem območju.



Gobar je v sredo s prijateljema nabiral gobe na sicer njemu poznanem terenu. Ko 75-letnika ob dogovorjeni uri ni bilo nazaj, sta ga prijatelja poklicala po telefonu. Povedal jima je, da je v bližini peskokopa zdrsnil v globel in da ga boli v predelu reber. Nazadnje so se potem slišali nekaj minut čez 17. uro, nato pa jima ga ni uspelo več priklicati.

Iskanje gobarja je potekalo ves konec tedna. FOTO:PGD Idrija 
Iskanje gobarja je potekalo ves konec tedna. FOTO:PGD Idrija 


Dean Božnik s PU Nova Gorica je pojasnil, da so v petek podrobno pregledali teren na širšem območju, kjer so pogrešanega nazadnje opazili, pa tudi na območjih, ki jih je policija identificirala na podlagi informacij pogrešanega. 

»Pregledali smo tudi druga območja, med drugim Log, Korpcijo, vrh Štrangel, Ajnšk, Črtež, Zahum,« je povedal Božnik. »Poleg tega so policisti gorske policijske enote in pripadniki GRS Tolmin s pomočjo vrvne tehnike pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oziroma brezni (Snežna jama). Območja so pregledali večkrat in v različne smeri.«

Italijana niso našli, zato so iskanje začasno prekinili. Kljub temu pa policisti še vedno intenzivno iščejo lokacijo pogrešanega Italijana. Pri tem so v zadnjih dneh sodelovali tudi policisti generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje pregledovali tudi z dronom.

V iskanje se je vključilo več kot 80 ljudi. FOTO:PGD Idrija 
V iskanje se je vključilo več kot 80 ljudi. FOTO:PGD Idrija 


Pomagajo tudi lovci in domačini, ki teren najbolje poznajo


Božnik je pri tem poudaril, da na zahtevnem terenu številne nevarnosti prav tako prežijo na vse, ki so pomagali pri iskanju. Policisti si zdaj želijo pridobiti čim več podatkov, ki bi jih pripeljali do pogrešane osebe. Opravili bodo razgovor s prijateljema, ki sta s pogrešanim nabirala gobe, tako kot doslej pa pomoč na omenjeni lokaciji policistom nudijo tudi lovci in domačini, ki zelo dobro poznajo tamkajšnji zahtevni teren. 

Policisti znova prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija) na telefonsko številko 05/ 372 48 00 ali na elektronski naslov pp_idrija.pung@policija.si) oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji. Pokličejo lahko tudi na interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji: