Snega na Kaninu dovolj za vso zimo

Z odprtjem bi radi prehiteli italijansko stran

Objavljeno
22. november 2019 14.00
Posodobljeno
22. november 2019 14.36
Kanin se kaže v svoji najlepši podobi. Foto Dejan Sedej
Bovec - Radodarne novembrske padavine so Kaninu nanesle že trimetrsko snežno odejo. Prvi smučarski neučakanci že vijugajo na gori, naprave pa bi lahko upravljalec Sončni Kanin pognal že ob koncu meseca.

»Podlago utrjujemo. Dovolj je bo za celo zimo,« je navdušen direktor Sončnega Kanina Rok Ovsenik. Glede na vremensko napoved je pričakovati še kakšen dodaten centimeter snega, kar naj bi bilo dovolj, da bi smučišče odprli skorajda v celoti. Zaradi nevarnosti plazov proge v Grabnu namreč še ne pripravljajo.

image
Snega je dovolj za odprtje skoraj celotnega smučišča. Foto Dejan Sedej


»Mislim, da bi lahko odprli smučišče do postaje D. Načrt je, da bi naprave pognali konec meseca, vsekakor pa najpozneje skupaj z italijansko stranjo,« je dejal. Upravljalec združenega smučišča Promotur se spogleduje s prvim vikendom v decembru za začetek smučarske sezone v Selli Nevei. To sicer ne bi bil najzgodnejši začetek sezone. Predlansko zimo so namreč začeli obratovati že 10. novembra, vendar le s povezovalno sedežnico Prevala.

image
Prvi smučarji so že prisopihali na Kanin. Foto Dejan Sedej


Zadovoljni s predprodajo kart

Sončni Kanin sicer bremeni še nekaj obveznih popravil krožnokabinske žičnice. »Čaka nas še nekaj dni dela. Toda to ni težava, če bomo le pravočasno dobili vse rezervne dele iz Francije,« pravi Ovsenik.

image
Sončni Kanin obljublja tudi odprtje novega parka za smučanje po celcu. Foto Dejan Sedej


Zadovoljen pa je tudi s predprodajo vozovnic pred prihajajočo sezono. Kot pravi, so pričakovanja presegli za četrtino. Od nedelje bodo v prodaji tudi karte Neve, s čimer imajo lahko smučarji dostop do vseh Promoturjevih smučišč v Furlaniji-Julijski krajini.
Z uspešno poletno sezono, ko je Kanin obiskalo več kot 30.000 obiskovalcev, je upravljalec saniral vsaj 200.000 evrov od polmilijonskega dolga, ki ga je nabral zavod v preteklosti. Revizija preteklega poslovanja pa zaenkrat še ni zaključena.