Včeraj direktor, danes sodelavec za finance

Čeprav se nekaterim direktorjem občinskih podjetij pod novimi župani iztekel mandat, ostajajo v svojih starih službah.

Objavljeno
26. marec 2019 08.00
Posodobljeno
26. marec 2019 10.25
V občinskem komunalnem podjetju Okolje Piran bo pometala nova metla, dosedanji direktor Alen Radojkovič pa bo po novem odgovoren za finance. Foto Jure Eržen
Dosedanji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič bo po novem strokovni sodelavec za finance, je potrdil predsednik nadzornega sveta tega občinskega javnega podjetja Robert Gregorič. Novega direktorja Okolja – med kandidati je tudi Radojkovič – izbirajo te dni.

V Kopru in Piranu zamenjujejo vodstva komunalnih podjetij.
Direktor Radojkovič ima s pogodbo zagotovljeno službo v Okolju Piran.
Nekdanji direktor Rižanskega vodovoda Hočevar bo morda svetoval svojemu nasledniku.


Nekaterim županom se z zamenjavami kadrov, ki so jih nastavili njihovi predhodniki, kot kaže, ne mudi. Ponekod imajo stara vodstva občinskih podjetij, ki se jim iztekajo mandati, tudi možnost nadaljevanja zaposlitve. Denisu Beletu, ki je v prejšnjem mandatu vodil izolsko komunalno podjetje, so pod novim županom Danilom Markočičem potrdili še en mandat, Alenu Radojkoviču, ki se mu mandat izteče jutri, pa po pogodbi pripada ustrezno delovno mesto v Okolju Piran tudi v prihodnje.
 

Sistemiziral si je svoje bodoče delovno mesto


»Po pogodbi, ki jo je podpisal dosedanji direktor, mu mora podjetje po izteku mandata zagotoviti delovno mesto, ki je primerno njegovim strokovnim izkušnjam in izobrazbi. Mesto strokovnega sodelavca za finance je bilo sistemizirano prav pod dosedanjim direktorjem, verjetno s tem namenom. Če občinski svet imenuje vršilca dolžnosti direktorja, je treba Radojkoviča ustrezno premestiti,« pojasni predsednik nadzornega sveta Okolja Robert Gregorič iz stranke Gibanje za Občino Piran župana Đenia Zadkovića. Radojkovič, podpredsednik piranske SD, je vodenje Okolja Piran prevzel leta 2015, potem ko je bil pred tem štiri leta član uprave.

image
Alen Radojkovič po koncu direktorovanja ostaja v javnem podjetju.


Včeraj je nadzorni svet Okolja Piran zaslišal kandidate za novega direktorja. Razpis se je iztekel 7. marca, prijavljenih je bilo 14 ljudi, deset jih je oddalo popolne vloge. Med kandidati so po naših informacijah poleg Radojkoviča še zdajšnji direktor piranske občinske uprave Aleš Buležan in nekdanji direktor izolske občinske uprave Marko Unterlechner. Odločitev o novem direktorju Okolja naj bi bila znana prihodnji teden, v vmesnem času pa naj bi imenovali vršilca dolžnosti.
 

Mila »metla« tudi v Kopru


Novega direktorja naj bi v začetku aprila dobila tudi koprska Marjetica. Prejšnji vršilec dolžnosti direktorja Jani Bačič se je z novim koprskim občinski vodstvom pod županom Alešem Bržanom sporazumno razšel. V Kopru poleg tega napovedujejo sestavo novega sveta zdravstvenega doma Koper, ki ga vodi Igor Hrvatin, in nadzornega organa koprskega stanovanjskega sklada, kjer je direktor Goran Malenić. Zadnjega naj bi po nekaterih informacijah zamenjali, medtem ko usoda Igorja Hrvatina, ki je bil v koprski občinski svet izvoljen na listi prejšnjega župana Borisa Popoviča, a se je potem z njim razšel, naj še ne bi bila dokončno zapečatena.

»S svojimi izkušnjami gotovo lahko pomagam.«
Zdravko Hočevar, prejšnji direktor Rižanskega vodovoda


Rižanski vodovod Koper ima novo vodstvo – direktor je nedavno postal Martin Pregelj, a se s svojim predhodnikom Zdravkom Hočevarjem dogovarja, da bi ta prevzel funkcijo njegovega svetovalca. »S svojimi izkušnjami gotovo lahko pomagam,« je komentiral Hočevar, ki je podjetje vodil kar 16 let.