Zaradi nepravilnosti prihodnji teden nove študentske volitve 

Zaradi napada skupine posameznikov na volišče in uničenja volilnega materiala v prostorih ŠOUP je morala posredovati policija.

Objavljeno
19. oktober 2019 09.40
Posodobljeno
19. oktober 2019 09.48
Volitve bodo ponovili. FOTO: Študentska lupa
STA
STA
Volitve v študentski zbor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) bodo zaradi nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, prihodnji teden ponovili, je študentska organizacija navedla na svoji spletni strani. Petkove volitve so zaznamovali zapleti, poklicali so tudi policijo.

Kot so navedli na spletni strani ŠOUP, je volilna komisija ponovne volitve članov študentskega zbora razpisala na podlagi študentskega odloka o volitvah v študentski zbor in odločitve študentske pritožbene komisije ŠOUP. Za vse volilne enote bodo v Študentskem centru Univerze na Primorskem v Kopru volitve ponovno potekale v torek, 22. oktobra (predčasno glasovanje), ter v petek, 25. oktobra.

Volitve so sicer v petek prekinili zaradi incidenta na volišču. Zaradi napada skupine posameznikov na volišče in uničenja volilnega materiala v prostorih ŠOUP je morala posredovati policija. Dogajanje je po njihovih navedbah vrh naelektrenega vzdušja v študentski organizaciji.

image
Študentka je v volilno skrinjico zlila črnilo. FOTO: Študentska lupa


Med volivci, ki so prišli glasovat na volišče v študentskem centru v Čevljarski ulici v središču Kopra, je bila tudi študentka, ki je na glasovnice v volilni skrinjici zlila črnilo v znak protesta proti domnevno spornemu ravnanju posameznikov, ki že vrsto let obvladujejo študentske institucije. V ŠOUP pa so navedli, da se je med volivci pojavila skupina posameznikov, ki je napadla volilno komisijo, uničila volilne imenike in volilno skrinjico polila s črnilom.

Za mesto v 12-članskem študentskem zboru z dvoletnim mandatom se poteguje skupno 13 kandidatov na šestih voliščih oz. fakultetah.