Ceroz še kar brez direktorja

Vroča skupščina Velikonjo podpira le Hrastnik, štiri druge občine pa ne
Fotografija: Na deponiji Unično, kjer ima sedež Ceroz, se krešejo iskre. Foto Polona Malovrh
Odpri galerijo
Na deponiji Unično, kjer ima sedež Ceroz, se krešejo iskre. Foto Polona Malovrh

Hrastnik – Zasavski Center za ravnanje z odpadki (Ceroz) niti po drugem razpisu nima direktorja. Prinesla naj bi ga četrtkova skupščina, a se je po neuradnih, toda zanesljivih podatkih, zapletlo zaradi vztrajanja Hrastničanov, da mora biti tudi tokratni direktor - »njihov« človek: Jože Velikonja, član skupščine in hkrati kandidat, ki se na prvem odpiranju vlog ni izločil iz postopka.
Na deponiji Unično, kjer ima sedež Ceroz, se krešejo iskre. Foto Polona Malovrh
Na deponiji Unično, kjer ima sedež Ceroz, se krešejo iskre. Foto Polona Malovrh
 
Sejo, kjer bi morali izbrati novo ime, so pred glasovanjem prekinili, smo izvedeli. Uradnih informacij, kaj je bil razlog za zaplet, nam predsednica skupščine Urša Poznič Goršek ni dala, saj za to ni imela pooblastila, kakor je povedala. Dejala je le, da bo treba pred imenovanjem dobiti pravno mnenje. Neuradno bo morala pravna stroka povedati, ali to, da nekdanjega Jankovićevega poslanca Velikonjo podpirajo le Hrastničani, pravno vzdrži. Kajti po naših podatkih predstavnikom drugih štirih ustanoviteljic, trboveljske, zagorske, radeške in litijske občine, ni prav nič pomagalo, da so glasovali v imenu lastnic, ki  jim v Cerozu pripada več kot 85-odstotni delež. Četverica je enotno podprla drugega kandidata – Enesa Rakovića, a Hrastničani, kot rečeno, vztrajajo pri Velikonji, ki naj bi na direktorskem mestu nasledil Vilija Petriča, prav tako Hrastničana, ki je Ceroz vodil od ustanovitve, oditi pa je moral zaradi polmilijonske izgube in številnih nepravilnosti, ki jih je pokazala revizija.
 
Tudi zato Ceroz potrebuje novo vodstvo čim prej. Zakaj torej Hrastničani zadevo »blokirajo« in vztrajajo pri svojem človeku, se sprašuje naš vir in odgovarja: »Najbrž to, kar je pokazala revizija, ni vse …«
 
 
 

Komentarji: