Nekdanji župan Maribora bi bil direktor študentskih domov

Fištravcu zadišale vajeti študentskih domov v Mariboru.

Objavljeno
19. junij 2019 08.33
Posodobljeno
19. junij 2019 08.47
 FOTO: Mediaspeed.net
Jaka Mačuec, Mariborinfo
Jaka Mačuec, Mariborinfo
Maribor – Študentski domovi Univerze v Mariboru izbirajo novega direktorja, na razpis pa se je prijavil tudi Andrej Fištravec. Nov direktor bo znan v prihodnjih dneh.

Potem ko se je po odhodu Lidije Divjak Mirnik skoraj leto dni čakalo na razpis za direktorja Študentskih domov Univerze v Mariboru, se je razpis zaključil 11. junija. Med tistimi, ki jim diši mesto direktorja študentskih domov, je tudi nekdanji župan Andrej Fištravec
»Da, prijavil sem se na razpis za direktorja študentskih domov,« je potrdil Fištravec, ki smo ga ujeli med dopustom v Poreču.
 

Kdo bo vodil študentske domove?


Divjak Mirnikova je zaradi nezdružljivosti funkcij po lanskih državnozborskih volitvah zapustila mesto direktorice pred potekom štiriletnega mandata. Po njenem odhodu je funkcijo vršilke dolžnosti direktorice opravljala Mojca Tancer Verboten, ki pa je pred časom odšla v službo na rektoratu univerze. Za njo je mesto vršilke dolžnosti direktorice prevzela Maja Krajnc Ružič. Med prijavljenimi je tudi sedanja vršilka dolžnosti direktorice Krajnc Ružičeva, ki je to tudi potrdila. Po neuradnih informacijah ji menda v igri za direktorski stolček kaže najbolje.

V prostorih univerze je danes potekala seja senata, ki je podal mnenje k imenovanju direktorja druge članice. Imenovanje direktorja je tako že v zadnji fazi, predvidoma konec tega tedna pa naj bi bilo tudi uradno znano, kdo vse se je prijavil za mesto direktorja študentskih domov in kdo jih bo vodil prihodnja štiri leta.

V skladu s statutom univerze direktorja druge članice, torej tudi Študentskih domov Univerze v Mariboru, imenuje rektor univerze po javnem razpisu in predhodnem mnenju strokovnega sveta druge članice univerze ter mnenju senata univerze za dobo štirih let in je lahko po preteku tega časa ponovno imenovan.