Nov napad – tokrat poškodovali vrtna vrata mariborskega župana

Več možnosti je, kdo bi lahko bil napadalec. Arsenovič: »Niti pomislil nisem, da ne bi bil več župan.«
Fotografija: Med tednom je bilo pestro v mestu, konec tedna pa pri županu doma. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Med tednom je bilo pestro v mestu, konec tedna pa pri županu doma. FOTO: Tadej Regent

Novi mariborski župan Saša Arsenovič nima miru, saj so konec tedna spet napadli njegovo premoženje, poroča Večer. Tokrat so poškodovali vrtna vrata pred njegovo hišo pod Kalvarijo, že prejšnji teden pa so z granitno kocko razbili šipe na Gostilni Maribor in z eksplozivom poškodovali steklo na restavraciji Rožmarin.



Sašša Arsenovič. FOTO: Tadej Regent/Delo
Sašša Arsenovič. FOTO: Tadej Regent/Delo
Za Večer je novico potrdil tudi Arsenovič, za Delo pa so incident potrdili pri PU Maribor. »V soboto okrog 16. ure se je najmlajša hčerka odpravila na tek na Piramido. Takrat so bila vrata še nedotaknjena, ko se je vrnila čez približno pol ure, pa je bilo polnilo vrat porezano. Da je nekaj narobe, smo sicer opazili šele, ko jo je druga hčerka vprašala, kako je vstopila, ker vrata zdaj redno zaklepamo, zaradi česar bi za vstop morala pozvoniti. In je povedala, da na vratih ni mreže. Polnilo na vratih so nam sicer prvič porezali že pred tremi tedni, vendar takrat, ko se še ni dogajalo vse to, kar se je v tem tednu, o teh zadevah sploh nisem razmišljal. Po mojem sicer, vsaj mislim tako, nihče ni poskušal vlomiti v hišo, me pa verjetno poskušajo s tem ustrahovati. Eno je namreč, ko ogrožajo samo mojo lastnino, drugo pa, ko ogrožajo mojo družino. Morate razumeti, da je otroke strah,« je povedal mariborski župan.

Policisti prave odgovore še iščejo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Policisti prave odgovore še iščejo. FOTO: Tadej Regent/Delo



 

Še nikogar niso prijeli


Prah dviga tudi ugibanje, kdo bi lahko stal za napadom. Arsenovič je za Večer povedal: »Seveda si zdaj belim glavo, kdo to počne. Vem, da marsikomu režem prihodke, ki si jih je obetal v poslih z občino in ki jih sicer ne bi smel imeti niti prej, ampak to je pa kljub vsemu malo prehudo. Možnosti je več, ni pa čisto jasno, kaj se dogaja. Vendar očitno delamo nekaj prav, drugače tega ne bi bilo.«

V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana, je pa nastala premoženjska škoda. Po Arsenovičevih besedah se meri v več tisoč evrih. Pri policiji so bili skopi z odgovori, v zvezi z napadi niso prijeli še nobene osebe, so pa na današnji novinarski konferenci pojasnili, da so incidenti med seboj povezani. »Normalno, če gre za istega oškodovanca,« je dejal Miran Šadl, predstavnik PU Maribor. 

Komentarji: