Podvojitev glasbene šole  

V nove, večje prostore ob Kulturnem domu prihodnjo zimo
Objavljeno
14. maj 2018 20.05
Posodobljeno
14. maj 2018 20.24
FOTO: Arhiv Občine Šoštanj
Brane Piano
Brane Piano
Šoštanj – Skoraj 2,6 milijona evrov bosta občino Šoštanj stali prenova in dozidava oddelka Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega v Kulturnem domu v središču Šoštanja po načrtu arhitekturnega biroja Modular arhitekti (računalniška simulacija). Republiški Eko sklad jim bo pri naložbi pomagal še z 270.000 evri.

Šolo bi morali začeti graditi že lani, a v proračun občina ni prejela odškodnine Termoelektrarne Šoštanj, zato so letos projekt okrnili in tako znižali ceno investicije. Zdaj, pravijo v Šoštanju, bodo s podjetjema Esotech in Andrejc lahko podpisali izvajalsko pogodbo.
 
S sedanjih 800 bodo glasbeno šolo povečali na 1600 kvadratnih metrov s 13 individualnimi in dvema skupinskima učilnicama, manjšo dvorano za interne nastope, večjo godbeno dvorano za Pihalni orkester Zarja in pevsko sobo za Mešani pevski zbor Svoboda. Učence bi v novo šolo, ki bo zgrajena kot prizidek Kulturnemu domu Šoštanj, med gradnjo pa bodo obnovili tudi kulturni dom, radi vselili prihodnje leto po zimskih počitnicah.