Železnikova budnica za Celje

»Prebudimo Celje« je volilni slogan SDS v mestu, kjer stranka za župana kandidira Matjaža Železnika
Fotografija: Levo Leon Podlinšek, predsednik Mestnega odbora SDS Celje in Matjaž Železnik, njihov kandidat za župana MO Celje. FOTO: Brane Piano
 
Odpri galerijo
Levo Leon Podlinšek, predsednik Mestnega odbora SDS Celje in Matjaž Železnik, njihov kandidat za župana MO Celje. FOTO: Brane Piano  

Škofja vas pri Celju – V svojem tradicionalnem zbirališču, gostilni Medved, je dan pred rokom za oddajo kandidatur svoje kandidate predstavil tudi Mestni odbor SDS Celje. Zdaj ga vodi Leon Podlinšek, ki pravi, da se na lokalne volitve v vseh treh volilnih enotah Celja odpravljajo s polnimi listami kandidatov, torej s 33-imi. Nosilci list so Podlinšek, Karmen Kozmus in Matjaž Železnik.
 
Prav železnika celjska SDS kandidira tudi za župana Mestne občine, s čimer se je doslej število županskih kandidatov v Celju povzpelo na sedem.
 
Železnik je prepričan, da je Celje po 20 letih županovanja Bojana Šrota zrelo za spremembe. Ni se pripravljen sprijazniti s tem, da oblastniki ob zaključku mandata ljudem nadenejo plašnice na oči in jim natresejo nekaj vsakokrat istih praznih obljub, ki ostanejo neuresničene.
 
Spomnil je na nekaj takšnih, neuresničenih obljub dosedanjih celjskih oblasti: univerzo in univerzitetno knjižnico, urejen mestni promet, turistično atrakcijo na Šmartinskem jezeru, zaprtje mestnega središča za promet, čudežno oživitev gospodarstva, čiščenje celjske zemlje, evropski denar za velike projekte, vzhodno obvoznico. »Leta in mandati se kopičijo, obljube ostajajo nam, ki naivno verjamemo in dajemo svoj glas za zavajanje,« je dejal Železnik.
 
Zato Celjanom ponuja sebe kot župana brez preteklih afer in podobno kot nekateri drugi županski kandidati na prvem mestu sprejem prostorskega načrta mestne občine Celje. Pa tudi enakomeren razvoj mestnega jedra in okoliških krajev, skrb za mlade strokovnjake z ustvarjanjem boljših pogojev zanje, nov dom za ostarele in za obolele z demenco ter še kaj.
 
Po njegovem je treba takoj začeti izboljševati tudi urejenost in prepoznavnost Celja tako, da se napolnijo prazni poslovni prostori v mestu, dovolj parkirnih prostorov na obrobju in za nova delovna mesta v kulturi.
 
O celjskih okoljskih težavah je Železnik dejal, da so se o njih na občini pogovarjali že pred 25 leti, ko je bil še aktiven v politiki, pa ni bilo večinske volje, da bi se s težavo soočili. »O tem ne bom sklepal gnilih kompromisov pod mizo, čas je, da država in onesnaževalci pomagajo očistiti zastrupljeno Celje,« je bil odločen.
 
In zakaj se je po dolgem premoru kot profesor glasbe in lastnik trgovine z glasbili odločil za vrnitev? »Prihaja čas, ko se moramo vsi potruditi, da postavimo zdrave temelje za razvoj. K temu želim prispevati,« je dejal Matjaž Železnik.

Komentarji: