Moja osebna ocena

Tako kot zmanjkuje prostora za dvom o nezmotljivosti osebne ocene vladnega govorca, je vse manj prostora za pisce komedij.
Fotografija: Jelko Kacin FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Jelko Kacin FOTO: Voranc Vogel/Delo

Moja osebna ocena je, da je svet lep in pravičen. Moja osebna ocena je, da imam v banki milijon evrov. Moja osebna ocena je, da je bilo danes zunaj 30 stopinj Celzija in je pripekalo sonce. Moja osebna ocena je, da sem visok več kot 190 centimetrov, imam goste, dolge blond lase. Moja osebna ocena je, da se ženske na splošno s težavo uprejo čarom in podobi prej opisanega skandinavskega boga.

Moja osebna ocena je, da smo vsi krvavi pod kožo in da se kdaj tudi debelo zmotimo v oceni. Murphy verjetno ne bi bil Murphy, če se ne bi mi najpogosteje motili prav sebi v škodo. Slednje velja za vse razen vladnega govorca Jelka Kacina. Kacin je včeraj med seznanjanjem javnosti z rekordno grdo epidemiološko sliko dejal: »Moja osebna ocena je, da trgovine niso prispevale k tako velikemu porastu. Trgovci skrbijo za ukrepe. Problem so zasebna druženja, prijateljevanje.«

Potem je na podlagi nezmotljivosti svoje osebne ocene nadaljeval, da so za okužbe krivi martinovanja, koline in podobne večinoma podeželske oblike druženja. Ker on po svoji osebni oceni Slovenijo deli na urbano in podeželsko, na podeželju pa zaščitne maske menda nosimo bistveno manj.

Mojo osebno oceno, da sem spretni jezdec na valovih, bi mi kruta narava na Havajih hitro razblinila v nič. Osebne ocene navadnih smrtnikov so hitro pokvarljivo blago. FOTO: Brian Bielmann Afp
Mojo osebno oceno, da sem spretni jezdec na valovih, bi mi kruta narava na Havajih hitro razblinila v nič. Osebne ocene navadnih smrtnikov so hitro pokvarljivo blago. FOTO: Brian Bielmann Afp


Če vladni govorec verjame, da sta on in njegova osebna ocena nezmotljiva, si vlada to vero težko privošči. V silni želji reševati življenja je vlada brez silnega preverjanja od nekih zabavnih likov iz stripov kupila teste. Šele ko je bil posel sklenjen, so se odločili testirati teste.

Vladi bi torej težko zamerili nezmotljivost. Lahko pa ji pisci komedij zamerijo, da jim izmika tla pod nogami.

Tako kot v Sloveniji zmanjkuje prostora za dvom o nezmotljivosti Kacinove osebne ocene, je vse manj prostora za pisce komedij. Dogajanju v resničnosti bi se lahko vsak dan bolj krohotali, če zadeve ne bi bile žalostne oziroma celo tragične. Ampak to je samo moja osebna ocena.

Preberite še:

Komentarji: