Predstavitvena informacija

Aktivno smučanje za izkušene smučarje

Počitniška regija Fügen-Kaltenbach je s svojima smučarskima območjema Hochzillertal-Hochfügen in Spieljoch pravi raj za zimske športnike.
Fotografija: Pogled na gore FOTO: Andi Frank
Odpri galerijo
Pogled na gore FOTO: Andi Frank

Na več kot 120 kilometrih smučarskih prog vseh težavnostnih stopenj bodo ljubitelji smučanja doživeli najvišjo kakovost za najboljšo ceno. 

Smučarska regija Fügen-Kaltenbach se z 12 idiličnimi vasicami razprostira od Strassa do Aschaua. Na pripadajočih smučarskih območjih Hochfügen-Hochzillertal in Spieljoch-Fügen lahko zimski športniki uživajo v smučarskem doživetju posebne vrste na več kot 120 kilometrih smučarskih prog ter na najsodobnejših vlečnicah in žičnicah. Od decembra 2018 je ponudba smučišča Hochzillertal v Kaltenbachu bogatejša za gondolo za 10 potnikov Wimbachexpress. Odlično pripravljene proge vse do doline, fin pršič na 2500 metrih ali spektakularni fun parki – tukaj vsak obiskovalec zagotovo najde kaj zase, zato spada ta regija med najbolj privlačna in največja smučarska območja Tirolske.

Skok na pršič
Tukajšnja smučišča so zaradi svoje lege odlična za ljubitelje globokega snega, s posebnimi informacijami in tečaji pa skrbijo za varno zabavo na pršiču tudi za manj izkušene smučarje po globokem snegu. Sodobne informacijske table, elektronske kontrolne točke LVS, tečaji smučanja prostega sloga in brezplačni smučarski vodniki bodo poskrbeli, da bo postala ta zimska športna disciplina v 15 vikendih sezone še bolj privlačna. 

Dvig adrenalina zagotovljen!
Veliko posebne akcije čaka ljubitelje smučanja v Hochfügnu. Smučarsko območje, ki se razprostira na 1500 do 2500 metrih nadmorske višine, je eno najvišje ležečih v Avstriji. Nahaja se v visokoalpski kotlini, kjer je sneg zagotovljen vso sezono in omogoča adrenalinski spust v dolino. Zaradi številnih fun in snežnih parkov ne bo ljubiteljem prostega sloga smučanja nikoli dolgčas: snežni park Lamark v Hochfügnu je sestavljen iz treh linij in skupno 13 elementov, FunLine je mešanica smučarskih prog, crossparka in snežnega parka. Snežni park Betterpark v Hochzillertal-Kaltenbachu se ponaša s skupno 320 metri višinske razlike in lastno žičnico, vrhunec za smučarje prostega sloga pa je fun slope pri žičnici Hirschbichl-Lift v Hochzillertal-Kaltenbachu – odlična smučarska proga in sanjska panorama sta tukaj zagotovljeni. Na smučarskem območju Spieljoch-Fügen skrbi za adrenalinska doživetja fun slope. 

Smučanje v Zillertalu FOTO: Austria.info
Smučanje v Zillertalu FOTO: Austria.info


Vožnja z žičnico – s stilom
Obiskovalcem, ki želijo doživeti posebno gorsko vožnjo, je na voljo VIP-gondola, ki jo je mogoče rezervirati individualno. Gre za najsodobnejšo kabino LEITNER ropeways, ki obljublja še posebej udobno vožnjo na goro. Notranja oprema je znamke BMW Individual in je sestavljena iz usnjenih sedežev z masažno funkcijo ter multimedijskega sistema iz limuzine BMW 7. To je po vsej verjetnosti najbolj ekskluzivno doživetje zimskega sveta v Alpah. 

VIP-gondola v Zillertalu FOTO: Austria.info
VIP-gondola v Zillertalu FOTO: Austria.info


S polno paro naprej
Sanje vsakega smučarja so, da se vsaj enkrat poda na odlično pripravljeno smučarsko progo pred drugimi smučarji in naredi prve zavoje po svežem globokem snegu. S t. i. CAT-skiingom je v Hochfügnu to mogoče. Teptalnik snega z vgrajenimi sedeži, ki sprejme od dva do šest udeležencev, vas bo ob predhodni prijavi zgodaj zjutraj popeljal na goro, od koder se boste nato ob sončnem vzhodu popeljali v dolino – ali po smučarski progi ali zunaj nje. Nepozabna zabava je zagotovljena, za potrebno varnost pa bodo poskrbeli vodnik in primerna oprema. Najbolj fin pršič in osupljiva panorama bosta s CAT-skiingom v Zillertalu vnesla občutek kanadske prostranosti. 

V pričakovanju smučarskih užitkov FOTO: Andi Frank
V pričakovanju smučarskih užitkov FOTO: Andi Frank


Hochzillertal-Kaltenbach je poleg tega tudi edino smučarsko območje v Avstriji, ki je v celotni sezoni odprto že od 7.30. 

Več informacij o zimi v Avstriji: www.austria.info