Akrobati Dunking Devils na Kitajskem nastopili za milijardo ljudi

Na gala predstavi je nastopil tudi zvezdnik Jackie Chan, ki ga je slovenska akrobatska skupina tudi spoznala.

Objavljeno
06. februar 2019 19.20
Posodobljeno
06. februar 2019 19.25
Jackie Chan in Dunking Devils FOTO: Dunking Devils
Ma. F.
Ma. F.
Kitajci vstop v novo leto tradicionalno praznujejo z ogledom gala predstave Pomladnega festivala, ki jo predvaja državna televizija CCTV. Na oddajo, ki si jo v živo preko TV ekranov ogleda kar milijarda ljudi, so letos povabili tudi slovenske akrobate Dunking Devils, ki so nastopili ob boku zvezd, kot je Jackie Chan, in navdušili kitajsko občinstvo.
 
Gre za najbolj gledano TV oddajo na svetu, ki je zabeležena tudi v Guinnessovi knjigi rekordov. Med nastopajočimi so večinoma domači zvezdniki, občasno pa povabijo tudi kakšnega gosta iz tujine. Letos so imeli to čast prav Slovenci Dunking Devils, ki so v živo pred kamerami izvedli eno od svojih točk akrobatskega zabijanja.

image
Na kitajskem zidu FOTO: Dunking Devils

 
»V čast mi je, da so nas povabili kot edine nastopajoče, ki ne prihajamo iz Azije. Na začetku se sploh nismo zavedali, za kako velik dogodek dejansko gre, saj smo bili zaposleni s sestavljanjem koreografije in ogromnim številom generalk. Zato niti nismo bili pretirano živčni, saj smo šele nekaj dni pred nastopom doumeli mogočnost tega dogodka,« je povedal član skupine Dunking Devils Jan Žnidaršič. Jackie Chan nas je na generalki nas posebej pozdravil in pohvalil našo točko, kar nam bo zagotovo za vedno ostalo v spominu, pa pravi Lenart Ribnikar, prav tako član skupine.

image
Stoje v prepovedanem mestu FOTO: Dunking Devils