Ana Roš ambasadorka Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem

Naziv ji je v okviru današnje predstavitve Slovenije Madridčanom podelil generalni sekretar krovne Svetovne turistične organizacije Zurab Pololikašvili.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Vrhunska slovenska kuharica Ana Roš, ki s svojo Hišo Franko gostuje v Madridu, je postala ambasadorka Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem UNWTO. Naziv ji je v okviru današnje predstavitve Slovenije Madridčanom podelil generalni sekretar krovne Svetovne turistične organizacije Zurab Pololikašvili, je sporočila Slovenska turistična organizacijo.

Pololikašvili je ob priložnosti povedal, da sta turizem in razvoj podeželja mota Svetovne turistične organizacije za leto 2020, Ana Roš pa je s svojo zavezanostjo k uporabi lokalnih sestavin zgled pri prispevanju k trajnostnemu podjetništvu.



»V življenju nastopijo trenutki, ko moraš nagrade oziroma nazive sprejeti in biti na njih ponosen,« je ob prejemu naziva povedala Roševa. »Ta naziv je nekakšno vodilo kaj lahko slovenska gastronomija ali katera koli druga podobna ambiciozna dejavnost doseže. Za doseganje ciljev je potrebno veliko odrekanja, včasih se je treba tudi vprašati, ali si na pravi poti, in ko dosežeš vrhove, si moraš želeti še dlje in za to tudi trdo delati.«
 
Kulinarika ključno prispeva k povečanju zanimanja svetovne javnosti za Slovenijo, so prepričani v Slovenski turistični organizaciji, še posebej pa to velja za globalne medije, odkar je bila Roševa zvezda oddaj Netflix in Chef's Table ter najboljša kuharska mojstrica leta 2017.

Komentarji: