Avstralci Harryja in Meghan pričakali z darili za dojenčka (FOTO)

Zakaj se ljudje tako zelo veselijo novice o kraljevem naraščaju? Sta Harry in Meghan tako priljubljena ali gre za kaj drugega?
Fotografija: Meghan Markle na sprejemu v Sydneyju med klepetom z avstralsko pevko Missy Higgins, ki je s seboj prinesla devet tednov staro dojenčico Lunar. FOTO: Andrew Parsons/Reuters
Odpri galerijo
Meghan Markle na sprejemu v Sydneyju med klepetom z avstralsko pevko Missy Higgins, ki je s seboj prinesla devet tednov staro dojenčico Lunar. FOTO: Andrew Parsons/Reuters

Manj kot 24 ur po objavi, da princ Harry in njegova soproga Meghan Markle pričakujeta dojenčka, je par začel uradni obisk v Avstraliji, na Fidžiju, Tongi in Novi Zelandiji. Za začetek poti so jima v Sydneyju pripravili sprejem, kjer sta prejela darilo za otroka. V dar od uradnega predstavnika kraljice Elizabete II. v Avstraliji, Sira Petra Cosgrova in njegove žene Lynne Cosgrove, sta dobila otroški par slavnih škornjev Ugg in igračo kenguruja.



Poleg srečanja z udeleženci dobrodelnega športnega dogodka Igre nepremagljivih (Invictus Games), na katerem tekmujejo poškodovani veterani in pripadniki vojske, sta 37-letna Meghan in 34-letni Harry obiskala tudi sydneyski živalski vrt Taronga. Tam sta spoznala dve koali, katerih naraščaj so poimenovali prav po kraljevem paru, in še nekaj drugih živali.

Harry in Meghan med spoznavanjem koale Ruby v sydneyskem živalskem vrtu. FOTO: Dominic Lipinski/Reuters
Harry in Meghan med spoznavanjem koale Ruby v sydneyskem živalskem vrtu. FOTO: Dominic Lipinski/Reuters


Po obisku živalskega vrta, sta se s čolnom popeljala po zalivu do sydneyjske opere, tam pa si ogledala plesno predstavo gledališča Bangarra Dance Theatre. Pred opero je mladoporočenca pričakala navdušena množica nekaj tisoč ljudi, ki so pod žgočim soncem nanju čakali tudi po več ur. Harry in Meghan sta si zanje vzela nekaj časa, poklepetala in jim stiskala roke.



Princ Harry z verjetno eno svojih večjih oboževalk – 98-letno Daphne Dunne FOTO: Paul Edwards/Reuters
Princ Harry z verjetno eno svojih večjih oboževalk – 98-letno Daphne Dunne FOTO: Paul Edwards/Reuters


Med množico je bila tudi 98-letna domačinka Daphne Dunn, ki je Harryja srečala že tretjič, tokrat pa ji je prvič predstavil ženo. Po poročanju medijev sta zakonca tudi med množico od številnih prejela darila za dojenčka.



Medtem ko kraljevi par deli nasmehe novinarjem, gostiteljem in oboževalcem, pa se mnogi sprašujejo, kako pametno je, da noseča Meghan odhaja na območje virusa zika. Meghan naj bi se pred odhodom sicer o tem posvetovala z zdravnikov in načrtov ne bo spreminjala.

Preberite še:

Komentarji: