Bo Todd Phillips režiral nadaljevanje Jokerja?

Neimenovani viri so razkrili, da se je režiser Todd Phillips na tajnem sestanku dogovoril o snemanju drugega dela filmske uspešnice.

Objavljeno
22. november 2019 09.35
Posodobljeno
22. november 2019 09.35
Režiser Todd Phillips in igralec Joaquin Phoenix med premiero filma v Los Angelesu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
J. K.
J. K.
Film, ki je postal najdonosnejši film, primeren za gledalce, starejše od 17 let, bo po vsej verjetnosti dobil nadaljevanje. Neimenovani viri so za revijo Hollywood Reporter povedali, da se je režiser Todd Phillips sestal s Tobyjem Emmerichom, izvršnim direktorjem filmskega podjetja Warner Bros, da bi se dogovorila o morebitnem filmu, ki bi sledil začetkom kriminalne poti psihopatskega klovna.

Oseminštiridesetletni Phillips, ki je poleg Jokerja režiral še filmske uspešnice, kot so Prekrokana noč, Zvezda je rojena in Vojni psi, je sicer po premieri filma dejal, da ne namerava snemati nadaljevanja. Za zdaj še ni znano, ali bo v novem filmu o komedijantu Arthurju Flecku, tako imenovanem Jokerju, nastopil tudi Joaquin Phoenix, prav tako še ni scenarija za film.


Presegel milijardo zaslužka


Joker je četrti film iz univerzuma DC Comics, ki je presegel milijardo dolarjev zaslužka. Prehiteli so ga le Aquaman (2018), Vitez Teme (2008) in Vzpon viteza teme (2012).

Phillips ga je posnel s 55 milijoni evrov, kar v luči velikih produkcij filmov o superjunakih sicer ni velik znesek. Film Maščevalci: Zaključek (2019) v režiji bratov Russo, ki sodi v Marvelov izmišljeni svet, je, denimo, stal 356 milijonov evrov. A v primerjavi z njim je Joker uspešnejši zaslužkar, saj so njegovi producenti doslej zaslužili 15-kratni vložek vanj, medtem ko so zadnji Maščevalci zaslužili okoli 2,5 milijarde evrov, kar je manj kot osemkratni vložek v film.