Bojkotirajte film o meni!

Če Maradoni naslov filma ni všeč, mu tudi film ne bo.
Fotografija: FOTO: AFP
Odpri galerijo
FOTO: AFP

Na filmskem festivalu v Cannesu so v nedeljo predvajali dokumentarec o enem najboljših in gotovo najbolj razvpitih nogometašev vseh časov Diegu Armandu Maradoni, vendar glavne zvezde filma na rdeči preprogi ni bilo. Argentinec se je opravičil, ker si je poškodoval ramo. Kmalu po premieri v Franciji pa je iz Buenos Airesa prišel jezni odziv 58-letnega Maradone. Cel svet je pozval, naj ga prihodnji mesec, ko bo film začel svojo pot po kinih, ne gredo gledat.

Vzrok? Dokumentarec ima naslov Diego Maradona: Upornik. Junak. Prevarant. Bog. Portretiranca je seveda zmotil del naslova, da je prevarant. »Igral sem nogomet in tekal za žogo. Nikogar nisem prevaral. Naslov mi ni všeč in če mi ni všeč naslov, mi tudi film ne bo,« je prepričan Maradona, čeprav filma sploh še ni videl. Režiser Asif Kapadia je povedal, da so uporabili veliko arhivskega gradiva, ki ga tudi Maradona sam ni videl, zato se ga bo gotovo dotaknil. Vendar gotovo ni pričakoval, da se ga bo dotaknil tako, da bo pozval k bojkotu.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Maradona ima za seboj zelo pisano življensko pot. Njegov največji nogometni uspeh je bil gotovo svetovno prvenstvo leta 1986 v Mehiki, na katerem je Argentino popeljal do naslova svetovnega prvaka. Vendar so bili njegovi športni dosežki vedno osenčeni s škandaloznim zasebnim življenjem, v katerem se ni branil lahkih žensk, težkih drog, predvsem kokaina, in alkohola. Zadnja leta je menda čist, ima pa zaradi ekstremnega življenskega sloga v preteklosti precej zdravstvenih težav.

Komentarji: