Bourdain ni bil pod vplivom narkotikov

Slavni kuharski mojster si je sodil sam.
Fotografija: Anthony Bourdain. FOTO: Danny Moloshok/Reuters
Odpri galerijo
Anthony Bourdain. FOTO: Danny Moloshok/Reuters

Pariz – Anthony Bourdain, ki so ga mrtvega našli v hotelski sobi v Alzaciji v Franciji, v svojem telesu ni imel nobenih prepovedanih drog, ko si je vzel življenje, je po poročanju New Yorki Timesa pokazala preiskava. V truplu slavnega kuharja so našli sledi zdravil, a v manjši količini.

V času smrti je 61-letni Bourdain snemal novo epizodo priljubljene serije ameriške televizije CNN Parts Unknown (Neznani deli). Po njegovi smrti so se pojavila ugibanja, da je bil pod vplivom narkotiko, kar pa je sedaj preiskava ovrgla. Njegovo truplo so upepelili v Franciji, pepel pa poslali njegovemu edinemu, mlajšemu bratu Christopherju.



Bourdaina še niso pokopali, njegova mati Gladys Bourdain pa je razkrila, da bo pogrebna slovesnost majhna, češ da bi si njen sin želel, da bi delali čim manj pompa. Po njegovi smrti so žalovali oboževalci po celem svetu, a za zdaj ni predvideno, da bi imeli javno spominsko slovesnost. Njegova mati pa se bo sinu poklonila s tem, ko si bo dala tetovirati ime Tony na zapestje. To bo njena prva in zadnja tetovaža.

Komentarji: