Britanskemu komiku ni več do smeha

Provokativni Sasha Baron Cohen se je prelevil v tajnega agenta
Fotografija: PeterHandkeKnjiznaDela
Odpri galerijo
PeterHandkeKnjiznaDela

Britanski igralec Sasha Baron Cohen, ki je ravnokar dopolnil 48 let, končno prihaja v zrela leta. Do zdaj je odigral veliko bizarnih vlog in s svojimi provokativnimi filmi dvignil veliko prahu ter marsikomu tudi stopil na žulj, pred kratkim se je prvič preizkusil v resni vlogi v Netflixovi seriji Vohun (The Spy).

Gre za resnično zgodbo o izraelskem agentu Mosada Eliju Cohenu, ki nastaja v režiji Gideona Raffa. Ta je hkrati tudi njen avtor. »Na snemanju smo začutili, da je Cohen prvič razgaljen pred kamero,« je komentiral Raffa, Cohen pa je pojasnil, da se z novo vlogo, v kateri ne manjka dramatičnosti, zlahka identificira: »Gre za človeka iskrenih čustev, ki ljubi svojo ženo, rad preseneti svoje otroke in živi dvojno življenje.«

Britanec židovskih korenin je nastopil v številnih komičnih vlogah (Ali G, Borat), s katerimi je poskušal nastaviti tudi ogledalo družbi. In čeprav se zaveda, da njegov tip humorja ni za vsako občinstvo, se s tem nikoli ni obremenjeval. Menda je tudi njegov prvi nastop pri šestih letih nasmejal le njega in njegovega brata. Odraščal je v Londonu v družini srednjega sloja, mati je po rodu iz Izraela, oče, ki ima trgovino z oblačili, pa je Valižan. V mladosti se je navduševal nad igralcem Petrom Sellersom, v smeh ga je spravljal humor skupine Monty Python. Menda je samo zaradi njih na Cambridgeu študiral zgodovino, v želji, da bi šel po njihovih stopinjah in se pridružil univerzitetni gledališki skupini Footlights. A so ga kar trikrat zavrnili.

Od leta 2010 je poročen z igralko Islo Fisher (Lovca na družice, Nočne ptice), s katero imata tri otroke. Da nista ravnodušna do grozot, ki se dogajajo v svetu, sta pokazala pred nekaj leti, ko sta za pomoč sirskim sirotam donirala skoraj milijon evrov.

Komentarji: