Carrey o Mussolinijevi: Risbo naj obrne in zdelo se ji bo, da njen ded skače od veselja

Komik se je odzval na tvit Alessandre Mussolini, v katerem ga je označila za pankrta. Medtem se v evropsko politiko podaja še Mussolinijev pravnuk.

Objavljeno
08. april 2019 14.09
Posodobljeno
08. april 2019 14.31
Jim Carrey je na twitterju objavil risbo likvidiranega Benita Mussolinija in njegove ljubice Clarette Petacci. FOTO: promocijsko gradivo
V. U.
V. U.
»Niti vedel nisem, da obstaja. Žalosti me, da je v vladi. Ne toliko to, da je v vladi, pač pa da očitno še vedno zagovarja zlo. To je malo skrb vzbujajoče glede prihodnosti. No, če hoče risbo videti drugače, naj jo obrne in zdelo se ji bo, da njen ded skače od veselja, ker je pravkar izvedel za število žrtev druge svetovne vojne.«

Tako je kanadski komik Jim Carrey odgovoril novinarju, ko ga je ta povprašal glede vnukinje Benita Mussolinija, evropske poslanke s skrajne desne Alessandre Mussolini, ki ga je zaradi risbe, ki jo je objavil na twitterju, javno označila za pankrta.

Risbo je Carrey narisal na podlagi fotografije likvidiranega Mussolinija in njegove ljubice Clarette Petacci. Po njuni likvidaciji 29. aprila leta 1945 so ju namreč skupaj s trupli drugih likvidiranih ljudi obesili za noge na milanskem trgu Loreto.Da, Carrey tudi riše in rezultate objavlja, ob svoji risbi likvidiranega Mussolinija s Pettaccijevo pa je v tvitu napisal: »Če se sprašujete, kam vodi fašizem, vprašajte Benita Mussolinija in njegovo ljubico Claretto.«

Mussolinijeva vnukinja ga je tako označila za pankrta in mu nasvetovala, naj raje riše na temo ameriškega jedrskega bombardiranja Hirošime, rasizma in mučenja temnopoltih prebivalcev ZDA. In pri tem obšla dejstvo, da je Carrey Kanadčan, rojen v mestu Newmarket v Ontariu.
 

V kandidaturo za evropskega poslanca še Mussolinijev pravnuk


Alessandra Mussolini je sicer hčerka Mussolinijevega sina Romana Mussolinija in Anne Marie Scicolone, sestre Sophie Loren, danes pa italijanski Il Corriere piše še o naslednjem Mussoliniju, ki se je odločil za naskok na evropski parlament. O Benitovem pravnuku Caiu Mussoliniju, ki se bo prav tako potegoval za stolček v evropskem parlamentu. Tudi on kot politik s skrajne desne in kandidat stranke Bratje Italije Giorgie Meloni.

Napovedal je, da se v kandidaturo ne bo podal s kakšnimi fašističnimi oznakami ali rimskim pozdravom, v debate na družbenih omrežjih pa se vsaj na facebooku za zdaj ne more podati. Ker ga je ta že blokiral.

»Nesprejemljivo se mi zdi, da facebook zapre moj profil le zato, ker se pišem Mussolini. Včeraj so me blokirali, in sicer do 11. aprila, čeprav nisem napisal ničesar,« je potarnal petdesetletnik, ki je v preteklosti deloval v vojaški mornarici in orožarski industriji.