Denzel Washington ima obetavnega naslednika

Njegov sin John David je v filmu Davida Loweryja zaigral ob Elisabeth Moss in Robertu Redfordu.

Objavljeno
20. avgust 2018 20.30
Posodobljeno
08. september 2018 14.09
Johnu Davidu Washingtonu ni všeč, kadar mediji omenjajo njegovega slavnega očeta, pozabljajo pa na mamo Paulette. FOTO: Reuters
U. I.
U. I.
Tudi v Ameriki očitno velja pregovor, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Eden bolj svežih dokazov za to je John David Washington, sin dvakratnega oskarjevca Denzla Washingtona in igralke in pianistke Paulette Washington, ki se je zaradi družine odrekla obetavni karieri, a se zdaj vrača.

Štiriintridesetletni John David je prvi od štirih otrok para, ki se lahko pohvali z enim najdaljših stažev v pregovorno nestanovitnem Hollywoodu. Poročena sta že 35 let. Njun prvorojenec se je moral zaradi poškodbe odreči karieri v ameriškem nogometu, s filmom pa se ukvarja šele tri leta. Zaigral je v komični seriji HBO z naslovom Ballers, v kateri je tematiko dobro poznal - odigral je igralca ameriškega nogometa. Trenutno je najbolj zaposlen s promocijo zadnjega filma režiserja Spika Leeja BlacKkKlansman (Črni KKKlanovec), ki je v Cannesu prejel veliko nagrado žirije, John David pa je odigral temnopoltega detektiva, ki se infiltirira v vrste Kukluksklana.

Čeprav John David brez težav prizna, da je svojo prvo vlogo dobil kot »sin Denzla Washingtona«, se skuša otresti očetove sence. Predvsem pa, če že omenjajo njegovo družino, vedno izpostavlja, da je tudi sin Paulette Washington. »Ona je služila precej več denarja kot oče. Preden sta se poročila, je že delala na Broadwayu. Bila je odlična pianistka, izšolala se je Juilliardu. Je velika umetnica, od nje sem se veliko naučil. Oče me je naučil lova, mati pa ljubezni.«

Obetavnega igralca bo mogoče videti tudi v filmu Davida Loweryja The Old Man and the Gun, v katerem je zaigral ob uveljavljeni Elisabeth Moss in legendarnem Robertu Redfordu, ki se je menda tokrat zadnjič pojavil v filmu.