Elton John z novo avtobiografijo

V knjigi je med drugim opisal težave z odvisnostjo od trdih drog, boj z rakom in odnos s starši.

Objavljeno
15. oktober 2019 17.00
Posodobljeno
15. oktober 2019 18.14
Na fotografiji z igralcem Taronom Egertonom, ki ga je upodobil v filmu Rocketman. FOTO: Alberto Pizzoli/Afp
J. K.
J. K.
Po celovečernem filmu o britanski glasbeni zvezdi Eltonu Johnu zdaj prihaja na knjižne police še avtobiografija Me (Jaz), v kateri je kultni pevec spregovoril o svojem življenju in karieri. Zagotovil je, da v novi, doslej edini uradni avtobiografiji ni izpustil nobene »sočne« podrobnosti.

»Ko se ozrem nazaj, vidim, da sem imel resnično noro življenje. Odraščal sem v obdobju velikih družbenih sprememb in imel čast spoznati ljudi, ki so bili zaslužni za te spremembe. Moje življenje je bilo peklenska vožnja na vrtiljaku … Upam, da bodo v njej uživali tudi bralci,« je povedal dvainsedemdesetletni pevec.


Očetu hotel dokazati, da je iz »iz pravega testa«


V knjigi je večkratni dobitnik grammyjev opisal poznanstva in prijateljstva z Johnom Lennonom, Michaelom Jacksonom, Freddiejem Mercuryjem ter Georgeem Michaelom, dotaknil se je tudi težav z odvisnostjo od trdih drog, obsesivnega nakupovanja in bulimije, opisal boj z rakom na prostati ter odnos s starši. »Moja mati in oče sta bila kot olje in voda, popolnoma nekompatibilna,« je dejal.

Čeprav je v kratkem času postal zelo uspešen in pobiral nagrade kot za stavo, se njegov oče, nekdanji poročnik v Kraljevem vojnem letalstvu, ni hotel udeležiti nobenega njegovega koncerta. V avtobiografiji je zapisal, da je v celotni karieri hotel dokazati očetu, da je »iz pravega testa«. »Vselej sem iskal njegovo odobravanje in potrditev, a ju nisem dobil.«

Po poročanju revije Rolling Stone se Elton John v knjigi precej bolj osredotoča na pripoved o divjih zabavah in zvezdniškem življenjskem slogu kot na glasbene dosežke.