Enega milijarderja zamenjala za drugega

Nekdanja žena ruskega­ oligarha Romana Abramoviča se bo znova bogato poročila.

Objavljeno
23. julij 2019 09.15
Posodobljeno
23. julij 2019 09.26
Roman Abramovič in Daša Žukova sta bila poročena deset let. FOTO: Toby Melville/Reuters
S. B.
S. B.
Daša Žukova, nekdanja žena ruskega­ oligarha in lastnika nogometnega kluba Chelsea Romana Abramoviča, se bo znova bogato poročila. Zaročila se je namreč z grškim milijarderjem Stavrosom Niarčosom, veliki dogodek pa naj bi se po poročanju britanskega tabloida Sun zgodil konec tega leta.

image
Daša Žukova je nedavno praznovala 38 let. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Osemintridesetletna lepotica in njen pet let mlajši izbranec sta si izmenjala zaročna prstana na njeni rojstnodnevni zabavi v New Yorku, ki se je je udeležilo kar nekaj zvezdnic in zvezdnikov, med njimi igralka Liv Tyler, nekdanji nogometaš David Beckham, modna oblikovalka Tory Burch.

Par je bil menda že nekaj časa v prijateljskih odnosih, čedalje pogosteje so ju videvali v javnosti od konca leta 2017, ko sta skupaj obiskala umetniški sejem Art Basel v Miamiju.


 

Nikoli ji ničesar ni primanjkovalo


Daša Žukova in Roman Abramovič sta se ločila le malo prej, sredi leta 2017, po desetih letih zakona, imata dva otroka, desetletnega Aarona Alexandra in šestletno Leah Lou. Menda sta še vedno v dobrih odnosih, čeprav so mediji ob ločitvi pričakovali malo vojno za ­premoženje ruskega oligarha.­ Toda Daša Žukova je že stopila v zakon precej premožna. Njen oče je namreč naftni mogotec in ji nikoli ni ničesar primanjkovalo – v nasprotju z Abramovičem, ki je kot sirota odraščal v revščini.

Do desetega leta je živela v Moskvi, po ločitvi staršev se je z mamo, ki je po poklicu molekularna biologinja, preselila v Združene države Amerike. Tam je najprej študirala slovanske jezike in književnost, zatem pa homeopatijo v Londonu. Že pri 20 letih sta s prijateljico ustanovili modno znamko Kova & T, pozneje je delala kot urednica modnega časopisa Pop. Med njenimi največjimi poslovnimi uspehi sta galerija Garaža in istoimenska revija.